10 fakta du antagligen inte visste om Adam Sandler

Adam Sandler är en av våra största skådespelare inom komedigenren, både älskad och hatad av sin publik. Oftast brukar han spela roller i enkla komedier där vilt kroppsspråk och en nypa överdriv finns med. En del ser han som ett geni, andra tycker att han överdriver sina roller. Men hur som helst har han ett gigantiskt nettovärde, och det kan inte vara helt utan anledning! Här är tio fakta som du kanske inte visste om en skådespelare som du garanterat sett i någon film!01) Redan som 17-åring uppträdde han som stå upp-komiker, som ett extraknäck för sina studier på New York University. Det hade minst sagt varit kul att se en lite mindre självsäker Adam Sandler att dra sina skämt när han var i tonåren!

02) Efter att han gått ur skolan fick han en roll i MTV:s TV-program ”Remote Control”, som också var TV-kanalens första program som inte hade med musik att göra.

03) Enligt rykten sägs det att herr Sandler aldrig någonsin har skrivit ner något av sina skämt, utan att allt improviseras. Det här gäller dock självklart inte manusbaserade filmer.

adamsandler1

04) Adam Sandler och regissören Judd Apatow har faktiskt delat lägenhet tidigare. När de bägge försökte göra sig ett namn i Hollywood delade de en billig lägenhet, där Sandler sov på en madrass på golvet. På senare år har Sandler medverkat i en av Apatows filmer, ”Funny People”.

05) Det hade lika väl kunnat vara Adam Sandler som spelade rollen som Willy Wonka i Tim Burtons ”Kalle och Chokladfabriken”. Sandler kom ända till slutaudition, men den kända regissören valde istället att gå med sin gamla kompis Johnny Depp

06) Även om det kan vara svårt att tro, med tanke på hur han ofta klär sig, har han ett nettovärde på över 300 000 000 dollar (!).

07) Det kanske inte är helt ovetandes för många att Adam Sandler älskar hundar. Men visste du även att hans egen hund, bulldoggen Meatball, har medverkat i filmer som bland annat ”Little Nicky” (se bild nedanför).

adamsandler2

08) Oavsett om du älskar eller hatar hans skådespeleri, så har hans filmer gemensamt dragit in över en miljard dollar världen över.

09) Vid ett tillfälle sa hans lärare från universitet att han aldrig någonsin kommer att bli något stort. Skrattar bäst som skrattar sist?

10) Adam Sandler har tidigare sagt i en intervju att han har sin pappa att tacka för sin egen humor. Hans pappa hade kanske inte direkt någon humor, men istället ett hemskt humör! Sandler har beskrivit att han brukade lugna ner sin pappa med sin egen humor, och på den banan började allt.

BONUS) Nästan alla karaktärer han spelar har ett namn som slutar på bokstaven ”Y”; Happy, Billy, Sonny, Whitey med fler. Likaså har de flesta karaktärer som han förälskar sig i ett namn som börjar på ”V”; Veronica, Vicky, Virginia, Vanessa…

 

Läs även
johnnydeppfokus
10 fakta du antagligen inte visste om Johnny Depp

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar