10 fakta du antagligen inte visste om Adele

Hon må vara en av de mest populära kvinnliga artister någonsin, men är det inte dags att du läser på lite mer om Adele, förutom vetskapen om att hon sjöng ”Skyfall” och skriver låtar som speglar sitt eget liv? Här är tio fakta som du förmodligen inte visste om sångerskan.01) Ja, hennes riktiga namn är faktiskt Adele. De flesta tror att det är ett artistnamn, men hennes fullständiga namn är Adele Laurie Blue Adkins.

02) Under 2011 genomförde Adele ett kirurgiskt ingrepp i halsen, och hennes läkare skällde ut henne för hennes rökvanor. År 2015 slutade hon röka helt och medgav att hon trodde att det skulle ha dödat henne så småningom.

03) Hennes fans finns i alla former, storlekar och yrken – hon fick beundrarbrev från tidigare premiärministern i Storbritannien, Gordon Brown. Han skrev till henne under Storbritanniens ekonomiska recession och berömde henne för att hålla människors tro uppe.

adele1

04) Adeles album, titulerad ”21”, låg på den brittiska topplistan i hela 23 veckor i streck (!).

05) Adele har själv påstått att hennes bästa verk inte komponeras ihop under lugn och tystnad, utan tvärtom. Hennes största hits har komponerats ihop i samband med ett par glas vin – eller en riktig tokfylla!

06) Som ung flicka var hennes favoritband Spice Girls. Hon har även sagt i en intervju tidigare att Etta James och Dusty Springfield har haft ett stort inflytande på hennes musik.

07) Precis som majoriteten av britter älskar hon te. Och helst av allt ser hon att det ligger två sockerbitar i sin tekopp! Man är väl ingen äkta britt om man inte dricker te, va?

adele2

08) Många artister har skapat sin framgång via Youtube, men Adele går emot strömmen! Hon upptäcktes nämligen via det sociala nätverket MySpace, då hennes väninna lade upp videos av henne när hon sjöng.

09) År 2016 hade hon hela tio Grammy-vinster och hela tre rekord i Guinness Rekordbok. Inte så illa pinkat, va?

10) Ett av hennes mål i livet är att aldrig bli ”för smal”. Hon har sagt att hon anser att musik är skapat för öronen – inte för synens skull.

BONUS) År 2008 ställdes hennes amerikanska tour in på grund av att hon ville spendera tid med hennes ex-pojkvän. Hon har efteråt sagt i en intervju att det var bortkastad tid och att hon ångrade sig.

 

Läs även
britneyspearsfokus
10 fakta du antagligen inte visste om Britney Spears

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar