10 fakta du antagligen inte visste om Android

06Namnet är ingen slump…
Andy Rubin
, medskapare av operativsystemet, bär ansvaret för namnet som i dag är så välkänt. Även under sin anställningsperiod hos konkurrenten Apple hade han smeknamnet ”Android”, just på grund av sin förkärlek till robotar (Android betyder ”manlig robot”).

07

Den gröna roboten inspirerades av toalettskylt…
Namnet var som tidigare nämnt inte slumpmässigt valt, och likaså gäller logotypen av den gröna lilla roboten. Irina Blok (se bild nedanför) är kvinnan bakom den välkända roboten, som såg dagens ljus år 2007. Hon har sagt att hon inspirerades av den lilla figuren som brukar finnas på toalettdörrar lite här och där i världen. Har figuren något namn, då? Självklart – Bugdroid!

08Genomsnittspriset i princip gratis…
Som de flesta Android-användare redan vet är majoriteten av applikationer till systemet gratis för nedladdning. Men så är det klart, somliga kostar pengar. Men visste du att genomsnittspriset för en applikation endast ligger på 0.06 dollar?

09

Microsoft tjänar på Androids försäljning…
Google är inte den enda vinnaren av operativsystemet – även Microsoft tjänar cirka två miljarder dollar årligen i form av patentintäkter.

010Samsungs största miss…?
Under sent 2004 hade Samsung möjligheten att köpa upp företaget bakom operativsystemet (innan Google gjorde det) – men avstod. Anledningen sägs vara att det sydkoreanska teknikföretaget inte såg någon potential i operativsystemet. Tji fick dem!
Läs även

10 fakta du antagligen inte visste om Apple

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar