10 fakta du antagligen inte visste om Angry Birds

Ett av det populäraste spelen för den portabla marknaden någonsin, Angry Birds, har laddats ner åtskilliga miljoner gånger, och än idag har företaget Rovio höga förväntningar på sig i sitt utvecklande. Rovio har lyckats bli en mångmiljonindustri och säljer idag allt från godis och dricka till kläder och gosedjur. Utöver allt detta finns det även ett Angry Birds-tivoli i bland annat Finland och en film ligger under produktion kopplad till fågel- och grisspelet. 

Med detta sagt bjuder vi på tio fakta som du bör känna till om den finska succén! 

01) utvecklarteamet på Rovio bestod endast av fyra personer när Angry Birds byggdes. Det tog dem hela åtta månader att färdigställa spelet, mestadels på grund av att spelet ansågs så lågprioriterat av dem.

02) Det första spelet kostade totalt cirka 700 000 kr att utveckla till samtliga plattformar det finns tillgängligt för.

03) Många tror att Angry Birds var en riktig kassako från dag ett för företaget Rovio, men riktigt så gick inte framgångssagan till. Rovio hade nämligen totalt utvecklat cirka 50 spel innan Angry Birds, samtliga av mindre succé.

angrybirds1

04) När Angry Birds nådde Android-enheter, efter en glasklar succé till iOS, tog det bara tre veckor innan spelet hade nått över en miljon nedladdningar – och då var det dessutom bara en betaversion.

05) Talesmannen för Rovio, Peter Vesterbacka, har den officiella titeln ”Mighty Eagle”.

06) Och på tal om konstiga titlar och namn, en av Rovios testspelare fick namnet ”Rovio Killer”, detta för att han bokstavligen talat var totalt värdelös på Rovios alla spel.

07) Flertalet parodier finns att ladda ner. De kanske mest populära är ”Angry Bird Management” och likaså ”Rio-A” som är en parodi av Angry Birds Rio.

angrybirds2

08) När Angry Birds varit som populärast spenderades det totalt cirka 200 000 000 timmar globalt sett på spelet av alla grishatande spelare – dagligen.

09) Anledningen till att just grisar blev fienderna i Angry Birds beror på allt prat om svininfluensan när spelet utvecklades. Med andra ord var det svininfluensan som inspirerade Rovio till att använda grisar som fiender.

10) Om du klickar på fåglarna som flyger förbi i introduktionsskärmen (förutom de som är väldigt lång borta), så kommer varje fågel att göra sitt specifika läten som används när de slungas iväg med den gigantiska slangbellan.

 

Läs även
minecraftfokus
10 fakta du antagligen inte visste om Minecraft

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar