10 fakta du antagligen inte visste om Apple

Apple är idag det högst värderade företaget i hela världen, med ett aktievärde på totalt 590 miljarder dollar så kan dem skryta med att vara det mest framgångsrika företaget i modern tid. Med ett stort utbud av smarta produkter och tjänster har dem nått ut till en enormt bred publik i en digital värld som har utvecklats i raketfart.

Här kommer tio fascinerande fakta om denna framgångssaga som stavas Apple!

01) Apples senaste retinaskärmar för surfplattan iPad tillverkas av konkurrenten Samsung.

02) Ronald Wayne var med och grundade Apple år 1976. Han ägde 10% av Apples aktier under två veckor innan han bestämde sig för att sälja allt till ett värde av 800 dollar. Idag skulle han haft 59 miljarder dollar om han inte hade sålt sina aktier. Snopet.

03) Anställda på Apples högkvarter i Kalifornien tjänar i genomsnitt över en miljon kronor per år.

Apple_Campus_2_rendering

04) När iPhone 6 lanserades i Japan var det en man som började köa utanför en Apple-butik redan sju månader före telefonen släpptes. Var det värt väntan?

05) Om du röker vid din Macintosh så förlorar du din garanti.

06) I Brasilien kostar en iPhone nästan dubbelt så mycket som i USA.

07) Tony Fadell var mannen som uppfann iPoden, men först försökte han sälja sin briljanta idé till Philips. Men dem såg ej potentialen i en sådan produkt och Fadell kom till Apple med sin idé strax därefter. Om jag var personen som nekade han hade jag gråtit mig till sängs varje natt än idag.

anyacanvasbag

08) Vartenda ord som sägs till den personliga assistenten Siri skickas direkt till Apple för analysering och lagring.

09) När Apple gör reklam för iPhones/iPads så står klockan alltid på 09:41. Detta beror på att det var det exakta klockslaget som Steve Jobs lanserade den första iPhonen den 29 juni år 2007.

10) Under julruschen år 2015 sålde Apple ca 75 miljoner iPhones!

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar