10 fakta du antagligen inte visste om aprilskämt

06NASA:s ostmåne…
Om du ifrågasätter hur människor kan ha gått på föregående aprilskämt, tar nog det här priset. År 2002 postade NASA en manipulerad bild av månen, där det såg ut som att den var gjord av ost. Och inte nog med detta – ”ostmånen” hade utöver allt ett bäst före-datum. Det här borde ju ingen ha kunnat falla för, eller hur? NASA fick dock gå ut och dementera att aprilskämtet skulle vara sant, då många amerikaner föll för det.

07

Allt för spel…
Som ett första april-skämt, lade en spelstation till en klausul om att användare som lagt en order den 1 april 2010 var överens om att oåterkalleligen ge sin själ till företaget. Hela 7 500 användare skrev under avtalet med den nya klausulen.

08Pytonormen på kontoret…
Google har tidigare associerats med första april, då de som tidigare nämnt lanserade sin e-posttjänst G-mail under 1 april, vilket fick många konsumenter att tro att det bara var ett aprilskämt. Men företagets association med första april stannar inte där; 2007 trodde nämligen de anställda på huvudkontoret att allt var ett dåligt aprilskämt när det rapporterades om att en pytonorm var lös i lokalen och att alla bör vara uppmärksamma. Det hela visade sig dock inte vara ett aprilskämt, och företaget släppte ett pressmeddelande om händelsen några dagar senare.

09

Fick hela inspelningslaget att känna sig obekväma…
Under första april iscensatte regissören Rob McKittrick och skådespelaren Luis Guzman ett aprilskämt under filminspelningen av ”Waiting” ett slagsmål, som var så trovärdigt att det fick hela besättningen att känna sig obekväma.

010Från aprilskämt till verklighet…
Som bekant är bacon en populär maträtt. Baconglassen skapades ursprungligen som ett aprilskämt, men gick sedan vidare till att bli en av företagets Heston Blumenthals signaturprodukt.
Läs även

10 fakta du antagligen inte visste om udda sportregler

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar