10 fakta du antagligen inte visste om Australien

Australien är ett drömresmål för många av oss. En hel del svenskar har till och med bosatt sig där, och att svenskar bosätter sig i Australien är inte direkt någon nyhet. Men hur mycket kan du om landet? Här är åtminstone tio fakta som du bör känna till om den gigantiska ön.

01) År 1859 tog Australien in 24 kaniner. Dessa kaniner förökade sig och inom loppet av tio år hade de nått 10 000 000. Är det därför kaniner förknippas med snabb avel, kanske?

02) Australien kallas för ”kängururnas land”, och detta kanske inte är så konstigt då det bor fler kängurus i Australien än vad det gör människor.

03) Sjön ”Hillier” i Australien är rosafärgad, och forskare är inte riktigt säkra på varför det har blivit på detta viset.

australien1

04) En irakisk man flyttade till Australien och lät deras välfärdssystem försörja honom. När han senare kom på fötter och lyckades väldigt bra i livet skrev han en check med det totala belopp som Australiens regering gett honom i bidrag i form av en återbetalning.

05) År 1967 begav sig Australiens premiärminister till stranden för att ta en simtur – sedan dess har han aldrig setts igen.

06) I Victoria, Australien, är bara en licensierad elektriker tillåten att byta en glödlampa.

07) Man kan tro att Saudiarabien bör ha gott om kameler, men så är inte fallet. Australien exporterar nämligen kameler till detta oljeland.

australien2

08) Staden Docker River i Australien invaderades en gång av 6 000 kameler. Visserligen var de bara på jakt efter vatten.

09) Australien har över 10 000 stränder. Du skulle med andra ord kunna besöka en ny strand varje dag i 27 år framåt.

10) Att Australien är en stor ö vet vi nog alla vid det här laget. Men visste du att hela 8 000 småöar omger landet?

 

Läs även
kanadafokus
10 fakta du antagligen inte visste om Kanada

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar