10 fakta du antagligen inte visste om Batman

06Turkisk stad ville stämma Warner Brothers för varumärkesintrång…
Inte bara Melbourne i Australien har gjort sig känt för sin association till seriehjälten. Staden med samma namn som hjälten – Batman – i Turkiet ville stämma Warner Brothers och regissören Christopher Nolan under år 2008 för varumärkesintrång, då stadens borgmästare ansåg att filmbolaget inte hade bett den turkiska staden om lov för att få använda deras stadsnamn. Någon stämning ägde dock aldrig rum.

07

Den första dräkten från 2008 var katastrofal…
I filmen Batman Begins led Christian Bale av ständig huvudvärk och klaustrofobi på grund av att dräkten satt åt för hårt och rörligheten var för svår. Detta ledde till att dräkten senare fick göras om, och istället förvandlade filmbolaget dräkten med över 200 delar av glasfiber, gummi och nylon, så att Bale kunde få mer rörlighet. Detta ledde också till att både huvudvärken och klaustrofobin släppte.

batman3

08Batmobilen tolkades som en utomjordisk farkost…
Men förändringen av dräkten var inte allt som hände under filmtrilogins inspelning av Batman Begins. När en scen med ”Batmobilen” skulle spelas in var det en civilperson som i ren panik krockade rätt in i filmbolagets specialbyggda bil, just för att han trodde att det var en utomjordisk farkost.

09

Han skulle kunna finnas i verkligheten…
Idag görs det forskning och studier av i princip allt tänkbart och icke tänkbart. En studie har visat att seriehjälten tekniskt sett skulle kunna existera i verkligheten. Däremot skulle han inte vara speciellt långlivad i såna fall, på grund av den fysiska styrka som krävs för att vara Batman.

batman4

010Har du en egen Batmangrotta? Det har Chris Weir…!
En man vid namn Chris Weir (se bild ovanför) byggde sin egen episka Batmangrotta. Arbetet kostade över 150 000 dollar och tog två och ett halvt år att slutföra. I grottan har han bland annat över 2 000 serietidningar, en fullständig Batmandräkt och en hemlig igång.
Läs även
dccomicsfokus
10 fakta du antagligen inte visste om DC Comics

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar