10 fakta du antagligen inte visste om TV-serien The Big Bang Theory

Du har väl sett komediserien The Big Bang Theory? Serien där du följer Leonard, Sheldon, Penny, Howard, Raj, Bernadette, Amy med fler i deras nördiga äventyr och projekt. Världen över har den blivit en succé, och inte minst i Sverige. Du kanske trodde att du kunde allt om serien, men vi slår vad om att det åtminstone finns någon punkt nedanför som du antagligen inte hade en susning om!01) Penny är den enda karaktären i TV-serien där ingen har en aning om hennes efternamn.

02) Jim Parsons provspelning för rollen som Dr Sheldon Cooper var så lyckad, att skaparen Chuck Lorre, bad Parsons att omedelbart komma in för en sekund efteråt, eftersom Lorre ville vara 100% säker på Parson var så lysande som han verkade vara. Efter att den andra provspelningen gick helt perfekt tillväga, beslöt Lorre att omedelbart ge honom rollen som Sheldon Cooper.

03) Kaley Cuoco (Penny) missade att medverka i några avsnitt av säsong fyra på grund av ett brutet ben, efter en hästridningsolycka. I sitt första framträdande efter olyckan filmades hon stående bakom en kassaapparat, där inga ben syntes.

bbtheory1

04) Den 3 januari 2013 meddelade ett brasilianskt team av biologer att de namngett en nyupptäckt typ av orkidé-bi efter serien. Namnet blev ”Euglossa Bazinga”. Detta var för att hedra showen och specifikt Sheldons fras ”Bazinga”.

05) Under den tredje säsongen av serien upptäckte producenterna en serie som kallas för ”Teoretikerna” (The Theorists), som sändes i landet Vitryssland. ”The Theorists” var en ren kopia av ”The Big Bang Theory” och rättsliga åtgärder för upphovsrättsintrång skulle mer eller mindre ha varit meningslöst, eftersom produktionsbolaget var ägt till större delar av den vitryska staten. Dock visade det sig att en rättegång inte vara nödvändig, eftersom när ryktet började florera att showen var en kopia av den riktiga serien började skådespelarna att säga upp sig och showen avbröts omedelbart .

06) Rajs oförmåga att kunna prata med kvinnor bortsett när han var berusad är baserad på en gammal medarbetare till den exekutiva producenten, Bill Prady, när han arbetade på ett dataföretag.

07) Våning två, tre och fyra av Sheldons och Leonards lägenhetsbyggnad är egentligen samma våning. De tar sig bara tid för att ”klä om” rummet för varje scen. Detta kan ses i det faktum att de skrapmärken på formstycket är identiska på varje våning när de går uppför trappan.

bbtheory2

08) Trots att flera tittare tar Sheldons beteende och sociala färdigheter som ett tecken på att Sheldon har Aspergers syndrom eller på annat sätt faller på autismspektrumet har producenter och regissörer ständigt förnekat i flertalet intervjuer att Sheldon har Aspergers eller någon typ av autism.

09) Skådespelarna lärde sig att faktiskt att spela sina instrument inför The Big Bang Theory (Amy spelar harpa, Sheldon spelar Theremin och Leonard spelar cello).

10) Kevin Sussman, som spelade Stuart Bloom (butiksägaren av serietidningsaffären) har faktiskt arbetat i en serietidningsbutik innan han blev skådespelare.

 

Läs även
arkivxfokus
10 fakta du antagligen inte visste om Arkiv X

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar