10 fakta du antagligen inte visste om Clash of Clans

Clash of Clans är ett Freemium MMO-strategispel som finns tillgängligt som gratis applikation till Android samt iOS. Clash of Clans utvecklades och distribuerades år 2012 av tillverkaren Supercell, ett spelföretag med bas i Helsingfors, Finland. Idag är Clash of Clans ett av de mest populära onlinespelen för mobila enheter, och därför passar vi på att bjuda på tio fakta som du kanske inte kände till sedan tidigare!01) Clash of Clans utvecklare, Supercell, drog i snitt in 5 000 000 dollar dagligen på spelet under februari månad år 2015.

02) George Yao, en av spelets högst rankade spelare, spelade som mest Clash of Clans på fem iPads – samtidigt! Inte nog med detta; till och med när han duschade hade han duschskydd på sina iPads för att kunna spela. Den där ”jag kan sluta när jag vill”-tankegången kanske var ett undantag för honom?

03) En annan känd toppspelare, som går under smeknamnet ”Panda”, berättade i en exklusiv intervju med magasinet ”Wired” att han i snitt spenderade 7 000 dollar på spelet varje månad. Och detta motsvarade ändå bara cirka 7% av hans inkomst.

clashofclans2

04) Under Super Bowl år 2015 debuterade skådespelaren Liam Neeson i en reklamfilm för spelet, i rollen som sin karaktär från filmen ”Taken”. Reklamsnutten visade sig bli den mest tittade reklamen under Super Bowl det året.

05) Enligt ”Re/code” har spelet cirka 30 000 000 aktiva spelare.

06) Utvecklaren bakom spelet, SuperCell, har cirka 150 anställda. 15 av dessa jobbar ständigt på att förbättra och utveckla Clash of Clans till det bättre.

07) År 2012 höll företaget en tävling via det sociala nätverket Facebook, där namnförslag samlades in till karaktären som blev döpt till ”P.E.K.K.A.”, vilket betyder ”Perfect Enraged Knight Killer of Assassins”.

clashofclans1

08) Tillsammans med draken är faktiskt P.E.K.K.A. den enda karaktären som ständigt byter utseende efter att gå upp i level.

09) Dryga hälften av spelets inkomster kommer från de 10% som ligger i toppen av spelet. Det kanske inte är så konstigt att de på så vis är placerade bland de bästa?

10) Förra året rapporterade ”Midia Research” att Supercell spenderade cirka 1 000 000 dollar dagligenmarknadsföringen av spelet.

 

Läs även
farmvillefokus
10 fakta du antagligen inte visste om FarmVille

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar