10 fakta du antagligen inte visste om DC Comics

DC Comics är ett av de mest framgångsrika serieförlagen i USA. Mest känt är företaget för sin gigantiska arsenal av superhjältar, och alla känner vi nog till många av dem, som till exempel Batman, Superman, Wonder Woman med fler. ”DC” i deras namn står för ”Detective Comics”, vilket vill säga att företagets fullständiga namn är ”Detective Comics Comics”. Nedan följer ytterligare tio fakta som du måste veta om det serieskapande företaget.01Superman (även känd som ”Stålmannen” hos den äldre generationen) är DC Comics mest kända och populäraste karaktär. Men trots detta är det Batman (”Läderlappen” för de äldre) som har flest uppträdanden i tidningar och filmer. ”Hur många?”, undrar säkert du. Jo, hela 6 250 styck.

02

År 2000 jobbade DC Comics på en film, ”Superman va. Batman”. Till mångas besvikelse lades projektet ner år 2002. Dock fick en humoristisk affisch fart på allt igen som kunde skymtas i filmen ”I Am Legend” med Will Smith i huvudrollen. ”Batman vs. Superman: Dawn of Justice” hade premiär på biograferna runt om i landet i mars detta året.

dccomics1
03The Green Lantern och Wonder Woman var från början tänkt att bli ett kärlekspar, men det hela skrotades när DC Comics fick ett brev från ett fan med precis samma idé. DC Comics hävdar dock att kärleksparet aldrig blev av på grund av juridiska skäl efter brevet de fick.

04Hawkeye är den enda karaktär som är medlem i både ”Justice League” och ”Avengers”.

dcomics3
05Adam Glass, författare på DC Comics och medskapare av ”Suicide Squad”, fick ta emot flera dödshot när han visade upp ett tidigt skede av sin skiss av Harley Quinn, ritad näst intill naken, när hon skulle debutera i serien.

Nästa sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar