10 fakta du antagligen inte visste om Deadpool

Superhjältar har aldrig varit större än vad de är idag, och årligen släpps nästan en uppsjö av filmer från bland annat Marvel, DC Comics och andra mindre aktörer. Vad som skiljer Deadpool från många andra filmer med inslag av superhjältar är främst den humoristiska andan som filmen bjuder på.

Här är tio fakta som du bör känna till om filmen innan du ser den, eller efter du sett den för den delen också. 

01) Till en början fanns det en inbyggd muskelplatta i Deadpools dräkt, som skulle göra att karaktären såg mer vältränad ut. Dock var Ryan Reynolds redan så vältränad och välbyggd att de fick plocka bort muskelplattan, annars hade han sett överdrivet explosiv och oproportionerlig ut.

02) Efter filmens slut fick Ryan Reynolds behålla Deadpool-dräkten. Han hade dock aldrig bett om det, men å andra sidan släppte han den aldrig ur händerna heller.

03) Trots filmens alla effekter tog det teamet endast 48 dagar att färdigställa allt filmande.

deadpool1

04) Wade Wilson fick sitt namn som en parodi på DC Comics karaktär Slade Wilson.

05) I serietidningarna var ”Negasonic Teenage Warhead” från början en prekognitiv och telepatisk mutant, men man valde att ändra lite på hennes speciella styrkor. Den explosiva styrka hon har i serietidningarna ansågs ta för mycket plats från Deadpool i filmen.

06) Marvels superhjälte ”Cable” skulle från början medverkat i filmen Deadpool, men regissören tyckte att han skulle passa bättre i en eventuell uppföljare istället.

07) Deadpool blev helt bannlyst i Kina. I vanliga fall har kineserna gjort sig kända för att censurera filmer där kineser lyfts fram som skurkar, eller rent av inkräktar på den kinesiska kulturen. Men så var inte fallet med denna film. Kineserna brukar även censurera sexistisk satir och våld av för högt slag. Den kinesiska filmindustrin valde istället att filmen aldrig ska släppas i Kina, för tar man bort alla element av våld och sex kommer filmen att bli totalt osammanhängande.

deadpool2

08) Det här är Ryan Reynolds femte film där han spelar superhjälte. Tidigare har han medverkat i Marvels ”Hannibal King In Blade: Trinity” (2004), Wade Wilson i ”X-Men Origins: Wolverine” (2009), Hal Jordan i DC Comics ”Green Lantern” (2011) och Nick Walker i ”Dark Horse’s R.I.P.D.” (2013).

09) Deadpool hade avsevärt lägre budget än samtliga X-Men-, Avengers-, Iron Man- och Captain America-filmer.

10) Ryan Reynolds har sagt att Deadpool kommer att vara den sista superhjältekaraktären som han någonsin kommer att spela. Däremot är han helt öppen för uppföljare eller spin-offs. Med andra ord kanske en tvåa kommer inom kort?

 

Läs även
dccomicsfokus
10 fakta du antagligen inte visste om DC Comics

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar