10 fakta du antagligen inte visste om att dejta

Inget land i världen nätdejtar så mycket som vi gör i Sverige. Ofta kan det leda till något långvarigt och trivsamt – eller till och med äktenskap. Men i andra fall kan det också leda till att känna en ständig press och utanförskap. Här är tio fakta om att dejta, något som kanske redan en stor grupp läsare håller på med i skrivande stund!

01) För de som dejtar traditionellt brukar det i snitt ta mellan sex till åtta träffar innan man anser sig vara i ett förhållande.

02) ”Speed Dating” har du säkert hört talas om, va? Men visste du att det var en rabbi som gjorde det kommersiellt under 1990-talet. Idén bygger på en judisk tradition innehållande en ansamling av unga singelmän.

03) Studier har visat att skolor, kaféer och gallerior är alla utmärkta ställen att flirta eftersom folk är mer inställda och öppna för att möta andra på dessa platser. Dåliga platser är restauranger och biografer.

dejta1

04) Män som på dejtingsajter anger en inkomst högre än 250 000 dollar (cirka 2 150 000 svenska kronor) får cirka 156% mer meddelanden från kvinnor än de som anger 50 000 dollar (cirka 430 000 svenska kronor) som årlig inkomst.

05) Dejtingsajter där det är gratis att registrera medlemskap och skicka meddelanden består i regel av cirka 10% robotstyrda (spam)användare.

06) Forskare vid ”University of Chicago” kom fram till att människor har dubbelt så stor chans att träffa en partner via bekanta och vänner än på krogen.

07) Cirka 40% av allt dejtande mellan arbetskollegor brukar resultera i ett längre förhållande eller äktenskap.

dejta2

08) Psykologer vid ”University of Pennsylvania” studerade data från över 10 000 ”Speed Dating”-deltagare och kom fram till att de flesta människor gör ett beslut om en persons attraktion inom loppet av tre sekunder.

09) Alla har vi våra rädslor. I nätdejtarvärlden är kvinnor rent generellt rädda för att träffa en seriemördare. Män är rädda för att träffa någon överviktig. Risken för kvinnor att träffa någon seriemördare är dock ytterst liten, bara cirka 3% av männen är psykopater, varav endast en liten andel är seriemördare.

10) Dejtingspecialister föreslår att man ska vänta tills den tredje dejten innan man lagar middag till någon hemma.

BONUS) Cirka 40% av alla män känner en oerhörd nervositet första gången de ska träffa en kvinna på en dejt.

 

Läs även
karlekfokus1
10 fakta du antagligen inte visste om kärlek

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar