10 fakta du antagligen inte visste om ditt hår

Alla har vi det, men alla kanske inte har det på huvudet. I Sverige är vi ganska vana vid att se blondiner vart vi än går, men visste du att det är en ytterst sällsynt hårfärg sett till jordens hela befolkning? Vissa använder fler hårprodukter än andra, och en del lägger avsevärt mer pengar på frisörer än vad många andra gör. Här är i alla fall tio fakta som du bör känna till om just ditt hår!01) När ditt hår är blött, förutsatt att det är friskt på alla sätt och vis, kommer det att bli upp till hela 30% längre än när det är torrt!

02) Någon kanske underlig fakta som du med största sannolikhet inte visste om, är att förväntansex får ditt hår att växa snabbare för stunden!

03) Vi i Sverige ser blondiner var vi än tittar – men visste du att det bara är cirka 2% av världens befolkning som faktiskt är blonda?

ditthar1

04) Att vara naturligt rödhårig är kanske inte helt oväntat den mest sällsynta hårfärg vi har. Endast cirka 1% av befolkningen föds med rött hår här i världen. Den högsta andelen av rödhåriga finns i Skottland, där hela cirka 13% föds med rött hår!

05) År 1950 hade bara cirka 7% av alla kvinnor vid något tillfälle färgat håret. Idag, cirka 65 år senare, har hela 75% av alla kvinnor över 18 år vid något tillfälle färgat håret.

06) Om du har tänkt att klippa av ditt långa hår och sälja det är det en fördel om du är blondin – då kan du nämligen få upp till hela tre gånger mer pengar än vad en mörkhårig får!

07) Cirka 100 000 hårstrån sitter på ditt huvud. I snitt då, så klart – en del har mer, andra har mindre.

ditthar2

08) Alla dina hårrötter utvecklas redan i livmodern efter cirka fem månader.

09) I snitt lägger en man hela fem månader av sitt liv på att raka sig.

10) För att det ska vara synligt att du börjar bli tunnhårig och flintskallig krävs det att hela 50% av ditt hår tappas.

 

Läs även
naglarfokus
10 fakta du antagligen inte visste om dina naglar

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar