10 fakta du antagligen inte visste om djurförsök

06Bara två länder tillåter djurförsök på chimpanser i dag…
USA och Gabon är de enda två länderna i världen som tillåter djurförsök på chimpanser. Försök på chimpanser har tidigare varit populärt inom forskning och försök fram tills det blev förbjudet, då de är människans närmsta släkting och delar 99% av vår DNA.

07

Mer än hälften av budgeten på djurförsök…
US Nation Institutes of Health
(NIH) spenderar årligen hela 14 miljarder dollar av de budgeterade 31 miljarder dollarna på djurförsök. Det vill säga att mer än hälften (54.84%) av budgeten läggs på djurförsök.

djurforsok3

08Människoorgan har odlats på djur…
Forskarna och bröderna Joseph och Charles Vacanti lät ett människoöra växa ut från en levande mus rygg i hopp om att kunna odla ”reservdelar” till människor. Även andra människoorgan har odlats på djur och framgångsrikt opererats fast på människor som har saknat organen.

09

Nästan samtliga biomedicinska forskare är överens om att djurförsök är nödvändigt…
En undersökning från 2011 där nästan 1 000 biomedicinska forskare tillfrågades av den vetenskapliga tidskriften Nature om djurförsök faktiskt behöver användas i så stor utsträckning som det gör idag, svarade mer än 90% att användandet av djur i forskning var nödvändigt.

djurforsok4

010All medicin hundra år tillbaka är i princip testad på djur…
I en undersökning påvisade The California Biomedical Research Association att i princip alla medicinska milstolpar under de senaste hundra åren har inkluderat försök på djur.
Läs även
vaccinimmunfokus
10 fakta du antagligen inte visste om vaccin och immunitet

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar