10 fakta du antagligen inte visste om Donald Trump

06Herr Trump är livrädd för att bli flintskallig, och det är ett av hans absolut största farhågor. I ett tidigare uttalande ska han ha sagt: ”Det värsta som finns är en man som blir flintskallig”. Hans uttalande har fått internet till att gå loss med Photoshop-bilder, föreställande Donald Trump som flintskallig.

07

Cirka 200 polska arbetare som var i USA illegalt hjälpte till att bygga den världsberömda skyskrapan Trump Tower. Polackerna arbetade i 12-timmarspass och tjänade någonstans runt 4-5 dollar i timmen (40-50 kronor per timma mätt i dagens valutakurs).

donaldtrump3

08År 1987 köpte Trump den dåvarande världens tredje största yacht, som han namngav till ”Trump Princess” (se bild nedanför). Prislappen hamnade på hela 29 000 000 dollar. Däremot tillbringade han aldrig en hel natt på lyxyachten och medgav att det gör honom för ”nervös för att slappna av”.

09

Från början stavades hans efternamn ”Drumpf” eller ”Drumpft” (beroende på vad man kom från), men ändrades till ”Trump” under det trettioåriga kriget under 1800-talet.

donaldtrump4

010Under sitt presidentskap kommer Donald Trump att fylla 70 år. Det vill också säga att han kommer att bli den äldsta presidenten i USA:s historia någonsin.

 
Läs även
usafokus
10 fakta du antagligen inte visste om USA

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar