10 fakta du antagligen inte visste om ekorrar06Precis som katter har de en tendens att klara av väldigt höga fall. En ekorre kan utan problem klara av ett fall på över 30 meters höjd. Under fallet använder de också sin svans för balans och som en form av fallskärm. Fallskärmsfunktionen i svansen används likväl när de hoppar mellan träd.

07

Deras ögon är placerade i sidan av deras huvuden, vilket gör att de utan svårigheter också kan se bakom sig. Begreppet ”ögon i nacken” tog helt plötsligt en ny form!

ekorrar5
08Ända sedan 2009 har DJ:s och radiopratare på holländska radiostationer firat den första fredagen i varje juli som ”Comic Sans-dagen”, och uppmuntrat alla sina lyssnare att skicka alla mail, skriva ut alla rapporter och alla självhäftande adressetiketter i just detta typsnitt.

09

Under år 2007 anklagade Iran fjorton ekorrar som höll till vid gränsen att de egentligen var spioner, utrustade med spionutrustning.

ekorrar6
010Det har bevisats att ekorrar kan springa i över 30 km/h. Däremot brukar de i snitt bara springa i halva den hastigheten, cirka 15 km/h.

 

Läs även
mordarsnigelfokus
10 fakta du antagligen inte visste om spansk skogssnigel (mördarsnigel)

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar