10 fakta du antagligen inte visste om emojis

Emoji, eller ”emotikon” på svenska, är ideogram eller smileys som används i japanska elektroniska meddelanden och på webbsidor, vars användande har börjat sprida sig över resten av världen. Ordet skrivs på japanska med tre kanji-tecken som betyder ”bild”. Den första emojin skapades 1998 eller 1999 av Shigetaka Kurita, och idag är nästan samtliga smarttelefoner utrustade i grunden med de spännande och roliga småbilderna. Här är dock tio fakta som du säkerligen inte kände till om emoji!01Idag finns det totalt 1 085 officiellt godkända emojis som du kan dela med dig utav till dina vänner. Småbilderna innehåller allt från gamla disketter och kaktusar till ballonger, katter och en hel uppsjö av olika smilegubbar som uttrycker sig olika.

02

Ett tangentbord med emoji-tangenter är under utveckling av det amerikanska företaget Disk Cactus. Samtliga knappar på tangentbordet är utrustade med en emojis, som du enkelt skiftar till med din Caps Lock-knapp. Något lanseringsdatum är ännu inte satt, men gissningsvis längtar en hel drös efter den bärbara datorn med det speciella tangentbordet!

emoji2
03Emojis är avsevärt populärare hos den kvinnliga målgruppen än vad det är hos den manliga. Cirka 78% av damerna använder sig utav emojis på en daglig basis, jämfört med männen, där bara cirka 60% använder dem dagligen.

04År 2015 hade uppskattningsvis cirka 48,9% av alla internetanvändare under 50 år vid minst ett tillfälle använt sig utav en emoji.

emojifokus
05Den största målgrupp som använder sig utav emojis är mellan 25-29 år. På senare tid har målgruppen dock börjat att expandera, både nedåt och uppåt i åldrar.

Nästa sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar