10 fakta du antagligen inte visste om energidryck

06Samma ämne som i kattmat…
Taurin
, en populär energidrycksingrediens, krävs i kattmatprodukter. Utan ämnet kommer katter bland annat att förlora sin päls, tänder och syn.

07

Energidricka avsedd för det homosexuella samfundet…
Det finns en energidryck som marknadsförs till uttryckligen för det homosexuella samfundet. Drycken går under det komiska namnet ”Gay Fuel”. Bild på energidrickan finner du nedanför.

08Lanserade energidricka med kokain…
Under år 2010 lanserade ett bolivianskt företag en energidricka som gick under namnet ”Coca-Colla”. Förutom att namnet är snarlikt den klassiska drycken ”Coca-Cola” innehöll energidrickan även kokain. Drycken finns så klart inte kvar i dag, och blev mer eller mindre stämda upp till öronen. I USA försökte man även att lansera en energidryck under namnet ”Cocaine”, men som så klart inte innehöll kokain. Drycken blev dock bannlyst inom loppet av ett år.

09

Ingen nyhet…
Det där med energidrickor är ingen nyhet direkt. Redan under det antika Grekland och under romartiden hade man snarlika uppiggande drickor. En av dem gick till exempel under namnet ”Posca”.

Ryssarna vet hur man ska marknadsföra…
Det finns en rysk kolsyrad alkoholhaltig energidryck som marknadsförs som hälsosam. Detta eftersom den är mindre alkoholhaltig än vad ren sprit är.
Läs även

10 fakta du antagligen inte visste om Red Bull

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar