10 fakta du antagligen inte visste om Family Guy

Peter Griffin lever ungefär upp till vår syn på en medelamerikansk pappa. Lite korkad, storhetsvansinne, för mycket alkohol och åter igen; lite korkad. Family Guy och The Simpsons har länge konkurrerat om tittarna, och här är tio fakta som du antagligen inte visste om den animerade TV-serien. 

01) Family Guy var den första show som först blev stoppad, men sen åter igen pånyttstartad tack vare bra DVD-försäljning.

02) Varje avsnitt kostar cirka två miljoner dollar (cirka 18,000,000 kr) att färdigställa.

03) Chris röst i Family Guy är baserad på Buffalo Bill från ”När Lammen Tystnar”

familyguy1

04) TV-serien är bannlyst i Malaysia, Indonesien, Taiwan, Iran, Vietnam, Egypten, Sydkorea och Sydafrika. Där har dem då gått miste om något roligt.

05) Skaparen bakom Family Guy hade en planerad flygresa med ett av de flygplan som flög in i World sårade Center 2001, men kom tio minuter för sent till flygplatsen och missade därför planet. Tur i oturen känns lite väl milt att säga.

06) Från början var Lois tänkt att bli blond. Detta förklarar hennes blonda hår i pilotavsnittet.

07) Uttrycket ”What the hell!” (vad i helvete) används i nästan samtliga avsnitt. Många gånger sägs det dock så pass diskret att det nästan inte går att uppmärksamma.

familyguy2

08) Precis som Ned Flanders från The Simpsons är vänsterhänt har Family Guy likaså en vänsterhänt karaktär. I säsong åtta upptäcker Quagmire internetporren, vilket leder till att hans vänsterarm bygga upp av all onani.

09) Öppningsintrot är en ren parodi av ”All in the Family”.

10) Man kan inte förneka att Family Guy slagit igenom hårt. Trots att The Simpsons funnits i decennier tjänar rösterna bakom Family Guy nästan lika mycket som de för The Simpsons.

 

Läs även
thesimpsonsfokus1
10 fakta du antagligen inte visste om The Simpsons

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar