10 fakta du antagligen inte visste om FarmVille

Är du en av alla de som spelar Facebooks mest populära spel? Eller är du kanske en av alla de som ständigt går i taket av alla spelinbjudningar? Hur som helst så har onekligen spelutvecklaren Zynga lyckats skapa ett koncept som gått hem hos folket, och omsätter idag miljardtals dollar på sina spel. Deras största kassako, FarmVille, är onekligen deras guldklimp, och här är tio fakta som du kanske inte kände till om det som du eventuellt spelar varje dag – eller som du får inbjudningar om varje dag.01) FarmVille är ett av de populäraste spelen som figurerar på det sociala nätverket Facebook; över 80 000 000 har spelat spelet! Är du en av alla?

02) Skådespelerskan Emma Stone har berättat för Jimmy Fallon att hon var tvungen att radera sitt Facebook-konto, då hon blev på tok för beroende av spelet. Även Mila Kunis har uttryckt i en intervju med tidningen ”Esquire” att hon är helt fast i farmspelet.

03) En av skaparna bakom succéspelet har tidigare berättat att spelets namn egentligen inte var det första de hade tänkt att välja. Egentligen stod det mellan ”YoFarm” och ”FarmerVille”. Då måste väl även det nuvarande namnet vara bäst, va?

farmville1

04) Vad har FarmVille gemensamt med Twilight? Jo, en av animatörerna för vargarna i ”Twilight: Breaking Dawn” var även chefsanimatör hos Zynga när FarmVille 2: Country Escape utvecklades.

05) Utvecklaren Zynga är inte rädda för att släppa så kallade ”överraskningsmoment” associerat till popkulturen i spelet. Ett exempel är där spelaren kan hitta en karaktär som utför den populära ”Gangnam Style”-dansen.

06) Det tog utvecklaren endast fem veckor att färdigutveckla det första FarmVille-spelet!

07) Och till råga på allt, det finns fler användare som leker bönder i FarmVille än vad det faktiskt finns bönder totalt i hela USA. Per bonde i USA går det 80 styck FarmVille-spelare!

farmville2

08) 25% av utvecklarteamet bakom spelet och dess uppföljare består av kvinnor – vilket är avsevärt mer än snittet hos en spelutvecklarstudio.

09) Alla älskar dock inte FarmVille. Det finns en sida på Facebook, med över 150 000 följare, som heter ”I hate FarmVille”.

10) Både i amerikanska Virginia och North Carolina finns det faktiskt två städer som heter FarmVille på riktigt.

BONUS) Över en miljard dollar spenderar samtliga användare totalt på att köpa grejer i spelet. Heja Zynga!

 

Läs även
angrybirdsfokus
10 fakta du antagligen inte visste om Angry Birds

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar