10 fakta du antagligen inte visste om Futurama

06Al Gores dotter har skrivit manus…
Al Gore
– den amerikanska politikern (demokrat), affärsmannen, nobelpristagaren och miljöaktivisten, som dessutom var vicepresident under den tidigare presidenten Bill Clinton (1993-2001) – har en dotter vid namn Kirsten Gore, som har skrivit flera manus till den animerade TV-serien. Al Gore själv har dykt upp flertalet gånger i serien, och enligt egen utsago är han ett stort fan.

07

Ugglor de nya skadedjuren…
Har du möjligtvis lagt märke till att en uggla då och då dyker upp under seriens gång? Det finns faktiskt en tanke även bakom detta; varje gång en uggla dyker upp ska man normalt sett egentligen se en råtta springandes. Men skaparnas tanke var att ugglor ska vara den nya formen av skadedjur i framtiden – istället för dagens råttor. 

0820th Century Fox hatade idén om 30th Century Fox…
I slutet av varje avsnitt kan du se 20th Century Fox logotyp förändrad till istället 30th Century Fox. Sanningen är den att filmbolaget avskydde idén, men skaparen Matt Groening tog saken i egna händer och köpte rättigheterna till 30th Century Fox.

09

Påhittat språk fick bytas ut – två gånger om…
Det främmande utomjordingspråket som framgår på bilden nedanför har fått ändras två gånger, eftersom seriens fans räknade ut vad det betydde.

010Tysk journalist bröt mot internationell överenskommelse…
Frys lojala hund, Seymour, som väntade på sin ägare att återvända efter att han försvann in i frysen och dog utanför pizzaplatsen var faktiskt löst baserad på en sann historia. Det fanns en hund som hette Hachiko, som väntade nio år på sin ägare att återvända efter hans död.
Läs även

10 fakta du antagligen inte visste om The Simpsons

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar