10 fakta du antagligen inte visste om fysisk attraktion

Varje dag proppas vi fulla av skönhetsideal, hur man ska se ut och vad som är snyggt eller sexigt. Och ja, på så vis kanske det inte är så konstigt att vi människor är så ytliga. Men ytliga var vi redan innan både reklam och ideal fanns, och här följer tio fakta som du bör känna till om den fysiska attraktionen hos människor. 01) P-piller påverkar både en kvinnas hormonnivåer och vem de blir attraherade av. Kvinnor som tar p-piller är ofta mer attraherade av män med mer synliga maskulina egenskaper än de som inte tar p-piller.

02) Forskning har påvisat att lärare förväntar sig att de mer fysiskt attraktiva barnen ska prestera bättre i skolan. Det har också visat att det leder till mer uppmärksamhet, mildare straff och bättre betyg med de som haft lite mer tur med utseendet.

03) Flera studier har visat att studenter tenderar att betygsätta sina lärares prestationer mer på grund av den fysiska attraktionskraften, än innehållet i deras föreläsningar eller deras förmåga att kommunicera. Alla minns vi väl den snygga läraren vi hade i skolan?

fysiskattraktion2

04) Attraktiva politiker får oftast mer nyhetsbevakning än mindre attraktiva politiker.

05) Forskare har noterat att mödrar tenderar att ge mer uppmärksamhet till deras mest attraktiva barn, som då uppvisar bättre egenskaper och mer socialiserade beteende än sina mindre attraktiva syskon. Det här förklarar givetvis varför mina systrar inte fick någon uppmärksamhet jämfört med mig.

06) I så gott som varje kultur och land tycker män att yngre kvinnor är mer attraktiva än äldre, troligen eftersom kvinnor bara kan föröka sig under en begränsad tid.

07) En studie gjord år 2003 har visat att män tycker kvinnor är som mest vackrast en kort period i månaden – när deras fertilitet är som högst.

fysiskattraktion1

08) Studier tyder på att människor är ganska överens om vem som är och inte är attraktiv, både inom och mellan etnicitet och kultur. Forskarna noterade att attraktionen inte bara är i betraktarens öga, utan att det också finns universella normer för attraktionskraft.

09) Onlinedejtandet har tagit hela världen med storm, minst sagt. Idag dejtas det mer än aldrig någonsin, och vi har utan tvekan internet att tacka detta för. Kvinnor hyser störst rädsla för att träffa någon från internet som är kortare än hon själv, medan mannen är rädd för att träffa en överviktig kvinna. Självklart är detta bara ett snittänkande, alla är vi individuella. Forskning har däremot visat att män som är 2,5 cm kortare eller mer än kvinnan har svårare att få till ytterligare en träff, medan kvinnor har svårare att få till en andra träff om de är bara nio kilo kraftigare än normalvikten för deras storlek.

10) En relativt ny studie har påvisat att kvinnor gärna dejtar män där deras lukt påminner om kvinnans pappa.

 

Läs även
karlekfokus1
10 fakta du antagligen inte visste om kärlek

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar