10 fakta du antagligen inte visste om glass

Glass i stora lass! Nu i värmen kan man inte få nog av sötsakerna. Även om det nu till helgen bjuds på lite sämre väder så har säkert vardera svensk frysen invaderad av glass och goda ting. Här är allt du behöver veta om just glass!01) Ben Cohen, en av grundarna bakom Ben & Jerry-glassen, har inget luktsinne och i princip inget smaksinne heller. Anledningen till att deras glass har en karakteristiskt grund för att kompensera sin brist på smak, är det stora skivor av frukt, choklad eller annat.

02) Glasslastbilsförare i Glasgow under 80-talet sålde narkotika från sina glassbilar, sköt på varandra, och begick mordbränder i Glasgow i de så kallade ”glasskrigen”.

03) Rupert Grint (se bild nedanför) största ambition var att köpa en glassbil, och han köpte således en glassbil med de pengar han tjänade från Harry Potter-filmerna.

glass1

04) Samtliga anställda på Ben & Jerrys får ta med sig tre paket med glass – varje dag!

05) Den officiella glassmakaren av Dreyer’s Ice Cream, John Harrison, har försäkrat sin tunga för en miljon dollar.

06) Professionella glasstestare använder guldskedar för att kunna smaka produkten till hela 100% utan en liten andel av ”eftersmak” ska uppstå från typiska skedar.

07) Namnet för glassföretaget ”Häagen-Dazs” är helt egentligen helt påhittat. Den judiska skaparen av glassen ville ha ett danskklingande-namn för att hedra den danska behandling av judar under andra världskriget och började säga rappakaljanamn tills han hittade en som han tyckte om.

glass2

08) Clint Eastwood körde en kampanj för att bli borgmästare i staden Carmel i Kalifornien, en kampanj mot en förordning som förbjuder försäljning av glass – och vann!.

09) FBI skickade patruller under inspelningen av filmen ”Borat” av  Sacha Baron Cohen, just på grund av att de fick in rapporter av att en man från Mellanöstern körde en glassbil. Inga fördomar där inte.

10) Under ett upplopp på Nordirland uppelöstes allt när en polis spelade höga toner från en glassbil.

 

Läs även
godisfokus
10 fakta du antagligen inte visste om godis

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar