10 fakta du antagligen inte visste om golf

Åsikterna går isär en aning om golfens egentliga ursprung. Den officiella tråden är att golf uppfanns i Skottland för cirka 500 år sedan, men kineserna hävdar bestämt att de hade kommit på en liknande sport för över 1 000 år sedan. Vem som egentligen var först lär vi aldrig riktigt reda ut, men här är tio andra fakta om golf som du bör känna till.

01) Golf är en av två sporter som har utövats på månen, förutom spjutkastning. Den 6 februari 1971 slog astronauten Alan Shepard två golfbollar på månens yta.

02) Femfaldiga vinnaren av ”World Long Drive Champion”, Jason Zuback (Kanada), kan slå en golfboll hela 428 meter. Han håller även rekordet för den snabbaste golfdriven någonsin på 328 km/h.

03) Alla golfbollar har inte samma antal ”gropar”. Golfbollar har någonstans från 330 till 500 gropar helt beroende på vilket företag som har producerat bollen. Den idealiska golfbollen har vanligtvis mellan 380 och 432 gropar.

golf1

04) Om du får en hole-in-one i Japan hör det till traditionen att dela din lycka genom att anordna en fest, där du också ska tillgodose alla dina gäster med presenter. Med andra ord kostar det skjortan att få hole-in-one!

05) En av världens mest populära skådespelare, Samuel L. Jackson, är också en hängiven golfspelare. I själva verket hade stjärnan en klausul i sina filmkontrakt för ”Pulp Fiction” och ”Django Unchained”, där han skulle ha nära till en golfplan för att få spela två gånger i veckan.

06) Finns det något som matchar känslan som när man gör en hole-in-one? Vad sägs om två i en och samma runda? Oakland University-studenten Kassandra Komma gjorde nyligen just detta. Oddsen på att upprepa något liknande är hela 1 på 64 000 000.

07) Lika osannolikt som en hole-in-one är på en par-trea, tänk dig då att göra det på en par-femma. Detta mycket ovanliga tillslag, bekant som en kondor, har endast verifierats fyra gånger!

golf2

08) För miljoner är hon älskad för sin kraftfulla sångröst och släppt hits som ”The Power of Love” Men sångerskan Celine Dion är också en riktig golffanatiker och äger en egen golfklubb i Terrebonne , Quebec Le Mirage Golf Club.

09) Om du väljer att gå istället för åka den där söta golfbilen under alla 18 hål bränner du cirka 2 000 kalorier.

10) Från den 1 januari till den 31 december år 2010 gjorde Richard Lewis alla tiders rekord för flest spelade hål under ett år – hela 11 000!

Läs även
ishockey_fokus
10 fakta du antagligen inte visste om ishockey

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar