10 fakta du antagligen inte visste om grävlingar

06Honungsgrävling antagligen ingen riktig grävling…
Åsikterna går isär hos forskare huruvida honungsgrävlingar (Mellivora capensis) tillhör släktet grävling eller inte. De flesta talar för att de inte ingår i släktet grävling, men att de däremot är nära släkt till djuret.

07

Blyga men modiga…
Grävlingar är blyga, men de är också modiga! De kommer att kämpa mot djur mycket större än de själva om de är rädda. Grävlingar kan slåss mot vargar, prärievargar, hundar och till och med människor.

08För mycket för skola i Wisconsin…
År 1948 använde University of Wisconsin i USA en riktig grävling som maskot vid fotbollsspel. Det visade sig emellertid svårt att kontrollera djuret, och ersattes så småningom med en tvättbjörn. Nästa år gjorde eleverna ett papper mache-huvud för sin saknade maskot, och resten är historia.

09

Håller möss borta…
De brukar inte vara alltför populära hos bönder, då det inte hör till ovanligheten att de äter både kycklingar och ägg. Däremot gör de samtidigt nytta för oss människor, då de håller möss och andra gnagardjur borta.

010Går inte i ide…
De går inte i ide under vintern, men de går däremot in i en djupsömn som kallas för slöhetstillstånd. Under tiden går kroppstemperaturen och hjärtfrekvensen ner. Grävlingen sover för en dag eller två, vaknar upp för att äta och går sedan och sover igen.
Läs även

10 fakta du antagligen inte visste om taxar

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar