10 fakta du antagligen inte visste om GTA 5

Grand Theft Auto-serien – mer känt som GTA – må vara det spel som har varit i rättssalen flest gånger. Det senaste i serien må också vara ett av världens snabbast säljande spel genom tiderna. Inom loppet av 24 timmar såldes över 11 210 000 exemplar och genererade en total inkomst på över 800 000 000 dollar (!). Man kan kort och gott säga att det finns nog både anledningar till alla stämningar mot spelutvecklaren, samtidigt som det finns goda anledningar till att det säljer så bra. Här är åtminstone tio fakta som du säkerligen inte kände till om Grand Theft Auto V.


01 GTA-serien är, naturligtvis, inte alls främmande för ostädat språk, som används för att representera den typ av olika gangsters du både kommer att träffa och spela som under spelets gång. Men GTA 5 slår alla rekord, över 1 000 gånger används ord som ”fuck” och ”cock” i karaktärernas konversationer.

02

När GTA 5 släpptes tog det inte hackare lång tid att gräva i spelets kod och avslöja ett antal funktioner som hade tagits bort från den slutliga produkten. Bland annat fick hackarna fram att det var tänkt att Franklin skulle i det sista uppdraget, förutsatt att du valde det alternativa slutet ”C” (”Death Wish”).

gta51
03Ett annan fascinerande avsnitt som plockades bort från slutversionen av GTA 5, men ändå fanns kvar i spelets kod, var ett uppdrag som heter ”The Sharmoota Job”, en stöt där Michael och Trevor låtsas vara ett par, varpå de visas runt i ett fint område innan de rånar en av herrgårdarna.  Det roligaste med det hela var att Trevor också skulle varit utklädd till kvinna under uppdraget, och läckta ljudfiler har påvisat att Trevor försöker imitera en kvinnas röst. Jag hade nästan kunnat döda för att få spela det uppdraget! Somliga spelare har en teori om att detta uppdrag kan gå att förklara varför Wei Cheng tror att Michael och Trevor är älskare i uppdraget ”Bury the Hatchet”.

04Skådespelerskan som spelade ”Aunt Viv” (se bild nedanför) i TV-serien ”Fresh Prince of Bel Air” gör rösten för ”Aunt Denise” i GTA 5.

gta52
05Steven Ogg (Trevor) spelade in några av hans repliker i kalsongerna för att komma in i karaktärsstämning.

Nästa sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar