10 fakta du antagligen inte visste om Heath Ledgers skådespeleri av Jokern06Heath Ledger har faktiskt sminkat sig själv i filmen. Han använde sig av produkter från ett apotek, detta för att han tror att det är så den verkliga Jokern hade gått tillväga. Därefter har hans sminköser haft i uppgift att sminka honom likadant som han sminkade sig själv första gången.

07

Alla ärr som Jokern har i ansiktet är egentligen inte med i originalserien av Batman. Dessa ärr har tillkommit efteråt och har inspirerats från novellen ”The Man Who Laughs”, skriven av Victor Hugo.

jokern3
08När Jokern (Heath Ledger) klappar händerna i scenen då Gordon blir befordrad är egentligen helt improviserad. Regissören Christopher Nolan ville dock att filmteamet skulle fortsätta att filma, trots handklappningen, och i slutversionen fanns scenen också med i filmen.

09

Masken som Jokern använder sig av under bankrånet i början av filmen är i princip samma clownmask som användes under ett Batman-avsnitt från TV-serien från 1960-talet.

jokern4
010Scenen när Jokern stormar in på Wayne Enterprises fest är första gången som skådespelarna Micheal Caine och Maggie Gyllenhaal ser herr Ledger sminkad för första gången. Maggie blev så rädd att hon knappt kunde titta på honom efteråt och herr Caine blev så ställd att han glömde bort sina repliker.

BONUSHeath Ledger har provspelat som Batman, vilket var rollen han egentligen ville ha. Men Nolan behöll herr Ledger i sin lista som tänkbara skådespelare när rollen föll på Christian Bale.

Läs även
dccomicsfokus
10 fakta du antagligen inte visste om DC Comics

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar