10 fakta du antagligen inte visste om hemligheter i storfilmer

Alla gör vi misstag, en del mer, andra färre. En del större, andra mindre. Här följer lite humoristisk läsning om några fel och misstag som blev till under några av de största filmerna som någonsin har producerats. Kände du till felen, eller kanske har hört om något av dem tidigare?01) Under lunchpausen i inspelningen av filmklassikern The Terminator (1984) skulle Arnold Schwarzenegger köpa mat på en restaurang. Han hade dock glömt bort att han fortfarande var helt sminkad som terminatorn, med bara ett öga och köttrester i ansiktet. Det hade varit kul att se de andra gästernas reaktioner.

02) Enligt David Fincher var Robert Downey Jr så utmattad under inspelningen av Zodiac (2007), eftersom filmen spelades in digitalt (vilket leder till färre omtagningar och färre avbrott), att han bestämde sig för att lämna små burkar av hans urin runt inspelningsplatsen som en form av protest.

03) Buzz flickvän (se bild nedanför) i Ensam Hemma (1990) är faktiskt en pojke i en peruk. Regissören John Hughes tyckte att skämtet skulle ha varit alltför grymt om det var en flicka, då hon inte skulle framställas som någon skönhet.

misstagstorfilm1

04) Produktionsbolaget för Poltergeist (1982) bestämde sig för att använda riktiga människoskelett i scenen med poolen eftersom de var billigare att köpa än skelett gjorda av plast.

05) Under en besök på inspelningsplatsen av Hajen (1975) satte George Lucas sitt huvudet i hajmunnen, varpå Steven Spielberg skulle skoja till det och stängde hajens käftar. Spielberg hade dock antagligen inte räknat med att en propp i elskåpet skulle gå samtidigt, vilket ledde till att Lucas fastnade i hajens gap.

06) En populär myt säger att Marlon Brando vadderade kinderna med bomull för att spela Vito Corleone i Gudfadern (1972), men i själva verket gjorde han bara detta under provspelningen för rollen. Innan den egentliga inspelningen började hade han ett specialmunstycke speciellt framtagen av en tandläkare.

07) Bilen som körs av Uncle Ben i Spider-Man (2002) är Sam Raimi Oldsmobile Delta 88, som medverkat i alla regissörens filmer.

misstagstorfilm2

08) Ridley Scott hade nekat idén om att Louise skulle kyssa Thelma i slutet av Thelma och Louise (1991), men Susan Sarandon gjorde det ändå, utan att tala om honom. Det var den sista inspelningen under den sista dagen, och Scott hade inget annat val än att använda frekvensen.

09) Bill Murray blev biten av hunden två gånger under filmatiseringen av Groundhog Day (1993). Murray var tvungen att ta sprutor mot rabies eftersom betten var så djupa.

10) Scenen där Rocky Balboa påpekar en miss på affischen i filmen Rocky (1976) var egentligen helt improviserad; Sylvester Stallone var tvungen att lägga till repliken eftersom bildavdelningen hade gjort ett genuint misstag.

 

Läs även
jokernfokus
10 fakta du antagligen inte visste om Heath Ledgers skådespeleri av Jokern

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar