10 fakta du antagligen inte visste om hösten

06Även spermiekoncentration och till dess antal är som lägst från augusti till oktober på grund av sommarvärmen. Men oroa dig inte som man, de återhämtar sig med kraft i slutet av hösten i vad som kallas ett ”överskridande fenomen”.

07

Enligt säsongsmönster är hösten den tid på året då flest singlar ändrar sin relationsstatus på sina Facebook-profiler till ”i ett förhållande” eller ”förlovad” jämfört med andra årstider. Flest uppbrott sker vid juletid och under sommaren.

hosten3
08Under våren och sommaren äter de flesta människor mer kolhydrater, tränar mer och sköter om sin kropp bättre i form av träning och andra aktiviteter. Men under hösten utvecklar de flesta en tendens till lite fetare livsmedel, vilket leder till en säsongsviktökning.

09

Och på tal om viktökning under hösten; forskning tyder också på att låga nivåer av D-vitaminer (som även kommer från solen) kan leda till viktökning under hösten och vintern. Brist på D-vitamin minskar nämligen nedbrytningen av fett och utlöser fettlagring.

hosten4
010Höstdepressioner, eller så kallade säsongsdepressioner, påverkar cirka 4-5% av jordens befolkning. Men så mycket som 10-20% har någon form av symptom relaterad till säsongsdepressioner. Det är vanligare hos kvinnor än hos män.

 
Läs även
sommarenfokus
10 fakta du antagligen inte visste om sommaren

 

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar