Välj en sida

Det finns nog ingen som uppskattar en inbrottstjuv, och ibland gör de tyvärr mer röra än man ens kan fantisera om. Oftast lämnar de tråkiga historier bakom sig, men ibland kommer de där tillfällena som man kan häpna eller skratta åt. Här är tio av dem!

Snacka om snopet…

År 2010 trodde tre inbrottstjuvar att de funnit ett stort lager med kokain vid ett inbrott i centrala Florida, USA. Så visade det sig inte vara, utan de hade istället snortat upp askan från hennes avlidne och kremerade man. Snopet!

Hann teckna inbrottstjuven blixtsnabbt…

Det gäller att välja sina offer med omtanke. Det hade inte den här inbrottstjuven gjort som valde att göra inbrott hos en pensionerad 82-årig serietecknare i Victoria, Australien. Offret, William Ellis Green, ringde omedelbart polisen och tog samtidigt fram papper och penna för att göra en karikatyrteckning av inbrottstjuven, som senare kunde gripas av polis tack vare teckningen.

Hittade 35 år gammalt lik…

En kroatisk kvinna dog av naturliga skäl i sin lägenhet, men ingen hade rapporterat henne som saknad, och upptäcktes hela 35 år (!) senare när ett par inbrottstjuvar bestämt sig för att tömma hennes lägenhet år 2008. Hon var mer eller mindre mumifierad när hon hittades död.

En skådis man inte vill bråka med…

År 2009 blev den svenska skådespelaren Dolph Lundgrens (på bilden nedan) familj utsatt för ett inbrottsförsök av tre maskerade män. De hann binda Dolphs fru innan de fick syn på ett foto av Dolph Lundgren hängandes på väggen, då lade de benen på ryggen och sprang för glada livet. Ingen bråkar med actionskådisarna!

Valde krokodil istället för koala…

År 2006 planerade ett par tjuvar att stjäla en koalabjörn från ”Rockhampton Zoo of Queensland”, Australien, men ångrade sig när koalan, som de själv uttryckte det, ”rev skiten ur dem”. Istället valde de att stjäla en krokodil, vilket uppenbarligen var lättare.

10 fakta du antagligen inte visste om val

10 fakta du antagligen inte visste om val

Alla vet vi nog vad ett demokratiskt val är. Somliga har tur att få uppleva det som en självklarhet, medan andra mindre lyckligt lottade får kämpa och slåss för något som borde vara en självklarhet överallt. I skrivande stund är vi inne i slutskedet av det amerikanska...

10 fakta du antagligen inte visste om jordbruk

10 fakta du antagligen inte visste om jordbruk

Jordbruk är - som de flesta vet - människans nyttjande av mark genom bearbetning av åkrar och betesmark i syfte att producera exempelvis djurfoder, livsmedel eller råvaror för energi- och industriändamål. Det hör inte till ovanligheten att jordbruk kombineras med...

10 fakta du antagligen inte visste om marknadsföring

10 fakta du antagligen inte visste om marknadsföring

Marknadsföring används för att få nuvarande och potentiella kunders intresse till sitt företag, evenemang, idrott eller andra motsvarigheter. Begreppet har sitt ursprung från den italienska ekonomen Giancarlo Pallavicini, redan år 1959. Rötterna från den italienska...

Notice: Undefined offset: 0 in /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-includes/taxonomy.php on line 2078