10 fakta du antagligen inte visste om historier från inbrottstjuvar

Det finns nog ingen som uppskattar en inbrottstjuv, och ibland gör de tyvärr mer röra än man ens kan fantisera om. Oftast lämnar de tråkiga historier bakom sig, men ibland kommer de där tillfällena som man kan häpna eller skratta åt. Här är tio av dem!01År 2010 trodde tre inbrottstjuvar att de funnit ett stort lager med kokain vid ett inbrott i centrala Florida, USA. Så visade det sig inte vara, utan de hade istället snortat upp askan från hennes avlidne och kremerade man. Snopet!

02

Det gäller att välja sina offer med omtanke. Det hade inte den här inbrottstjuven gjort som valde att göra inbrott hos en pensionerad 82-årig serietecknare i Victoria, Australien. Offret, William Ellis Green, ringde omedelbart polisen och tog samtidigt fram papper och penna för att göra en karikatyrteckning av inbrottstjuven, som senare kunde gripas av polis tack vare teckningen.

inbrottstjuvar3
03En kroatisk kvinna dog av naturliga skäl i sin lägenhet, men ingen hade rapporterat henne som saknad, och upptäcktes hela 35 år (!) senare när ett par inbrottstjuvar bestämt sig för att tömma hennes lägenhet år 2008. Hon var mer eller mindre mumifierad när hon hittades död.

04År 2009 blev den svenska skådespelaren Dolph Lundgrens familj utsatt för ett inbrottsförsök av tre maskerade män. De hann binda Dolphs fru innan de fick syn på ett foto av Dolph Lundgren hängandes på väggen, då lade de benen på ryggen och sprang för glada livet. Ingen bråkar med actionskådisarna!

inbrotthist1
05År 2006 planerade ett par tjuvar att stjäla en koalabjörn från ”Rockhampton Zoo of Queensland”, Australien, men ångrade sig när koalan, som de själv uttryckte det, ”rev skiten ur dem”. Istället valde de att stjäla en krokodil, vilket uppenbarligen var lättare.

Nästa sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar