10 fakta du antagligen inte visste om islam

Islam är den näst största och snabbast växande religion. Och likaså utan tvekan den mest missförstådda religion vi har, som ofta förknippas med terrorism och hat. Islam fick ta en stor del av eftersmällen i samband med terroristattentaten mot World Trade Center och ständigt propageras det mot religionen. Här följer tio fakta om religionen som börjar etablera sig mer och mer världen över. 

01) I Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Sudan, Brunei och Qatar kan det leda till dödsstraff att konvertera från islam till en annan religion.

02) Katter är högt respekterade djur inom islam, just för att profeten Muhammad älskade dem.

03) Moskén i Paris hjälpte judar att överleva förföljelsen under andra världskriget då de fick temporära id-kort som påvisade att de tillhörde islam.

islam1

04) Det finns en tom plats jämte profeten Mohammads grav. Platsen är avsedd för Jesus Kristus.

05) År 2006 placerade amerikanska FBI en påhittad radikal muslim i en moské. Det hela resulterade med att de övriga medlemmarna i moskén anmälda honom till FBI.

06) Det finns barnleksaker som efterliknar Barbie. Skillnaden är att de istället heter Fulla och är klädda enligt islamisk idealism.

07) Vladimir den store, prins av Kiev, funderade på att konvertera till islam eller kristendom. Han skickade ut tjänstemän för att studera religionerna, men när han fick höra att islam förbjöd alkohol valde han snabbt att döpa sig.

islam2

08) År 2001 var påven på besök i en moské och kysste till och med koranen för att bevisa de goda relationerna till islam.

09) Att bära färgen gult är inte tillåtet enligt islam. Likaså gäller för kvinnor som vill noppra ögonbrynen.

10) Inga bilder föreställande människor eller former av människor är tillåtna att ha i sitt hem.

 

Läs även
bibelnfokus
10 fakta du antagligen inte visste om bibeln

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar