10 fakta du antagligen inte visste om Jehovas Vittnen

06Jesus föddes aldrig som frälsare…
Enligt deras tro föddes inte Jesus som frälsare, utan blev människans frälsare först när han döptes. Han återuppstod heller aldrig från de döda, utan bara som en andevarelse.

07

De firar inte varken födelsedagar eller jul…
Jehovas Vittnen tar inte del i några religiösa sedvänjor som inte har direkt stöd i Bibeln. De tar inte heller del i nationella helgfiranden. De tar också avstånd från sådana kristna högtider som de anser har blandats upp med obibliska sedvänjor. Man firar därför inte nationaldagar, födelsedagar, jul, pingst, midsommarafton eller nyår. Man firar inte heller högtider som inspirerats av, eller direkt tagits från, andra länder och kulturer. Exempelvis firar man inte Halloween i Sverige, då högtiden kommit dit från USA. Man firar inte heller Alla hjärtans dag som är en katolsk tradition med ursprung i England och Frankrike. De deltar inte heller i ekumeniska sammanhang.

jehovasvittnen3

08En Jehovas Vittne får inte önska någon lycka till…
Enligt deras religion är de förbjudna att rösta inom politiska kampanjer. Likaså får de inte ta åt sig politiska ämbeten, göra jurytjänst, ta emot en julklapp, ha en tatuering, donera blod eller organ, vara med i några klubbar eller sportlag med mycket mer.

09

En gång ute – alltid ute…
Om du lämnar Jehovas Vittnen, eller blir relegerad, kommer du aldrig någonsin igen att få komma tillbaka. Det hör heller inte till ovanligheten att de som lämnar blir ignorerade av både familj och vänner som är med i rörelsen.

jehovasvittnen4

010Du får inte göra vad som helst i sängkammaren…
Endast officiellt godkända sexuella aktiviteter är tillåtna i äktenskap. Det vill säga att vilken sexuell ställning som helst inte är godkänd.
Läs även
jesuskristusfokus
10 fakta du antagligen inte visste om Jesus Kristus

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar