10 fakta du antagligen inte visste om Jesus Kristus

06Stjärnan på himlen kan ha varit en komet…
Den starkt lysande stjärnan i Betlehem var troligen en astrologisk kombinationen av Saturnus och Jupiter. Forskare säger också att stjärnan kan ha varit en nova eller en ny stjärna, alternativt en komet.

07

Ingen vet hur Jesus egentligen såg ut…
De flesta målningar av Kristus består av en långhårig och blåögd herre. Men i själva verket vet vi inte hur han ser ut, då bibeln aldrig nämner något om hans utseende. Troligtvis hade han dock inte blå ögon.

jesuskristus3

08Maria Magdalena är ett stort frågatecken…
Relationen mellan Jesus och Maria Magdalena har alltid varit ett mysterium. Medan vissa teorier anser henne som hans fru gör andra det inte. Bibeln omnämner henne aldrig som hans fru, utan bara till namnet. Hon var med honom när han korsfästes och även när den tomma graven hittades.

09

Enligt bibeln sjöng han psalmer på korset…
Jesus föddes i en judisk familj och under det första århundradet hade judarna en tradition av att sjunga psalmer. Enligt bibeln sjöng Jesus Kristus även psalmer under sin tid på Golgata (korset), vilket dock många historiker och forskare ställer sig tveksamma till.

jesuskristus4

010Motvilligt följde han sin fars råd…
Enligt bibeln var Jesus son till den Helige Anden, och ja, han var också gudomlig – men likaså var han också människa. Bibeln säger att han aldrig ville möta varken ångest eller smärta, men följde sin fars råd helhjärtat. Innan han greps bad han till den Allsmäktige i Getsemane.
Läs även
10 fakta du antagligen inte visste om bibeln

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar