10 fakta du antagligen inte visste om Johnny Depp

Han drar inte bara blickarna till sig från miljontals flickor och kvinnor världen över för sitt utseende, utan är nu också högaktuell i uppföljaren till ”Alice i Underlandet”, det vill säga ”Alice i Spegellandet”. Utöver detta har han spelat en hel del storroller, och du associerar med största sannolikhet ihop honom till Pirates of the Caribbean”-filmerna. Listan där Johnny Depp har medverkat är lång, så vi går rakt på sak! Här är tio fakta som du kanske inte kände till om en av världens största skådespelare!01) Som ung kille flyttade hans familj runt mycket i USA. När de till slut bosatt sig i Miramar, Florida, på 1970-talet hade Johnny Depp bott i närmare tjugo städer.

02) Hans föräldrar skildes när Depp var relativt ung, vilket ledde till ett självskadebeteende för att hantera situationen. Än idag kan man se ärr på armar och ben.

03) Johnny Depp hoppade av skolan redan vid femton års ålder i hopp om att bli rockmusiker. Bara två veckor efteråt ångrade han sig och ville åter till skolan, men rektorn sade nej och uppmanade honom istället att fortsätta sin rockkarriärdröm. Visserligen slutade han inte som rockmusiker – trots en del framgångar – men att vara en av de mest eftertraktade inom filmbranschen kan ju inte vara fy skam?

johnnydepp1

04) Johnny har haft många ströjobb, främst för att kunna försörja sig som rockmusiker. Det kanske mest uppmärksammade jobbet han har haft var som telefonförsäljare av pennor. Själv har han sagt i en intervju att han var usel som telefonförsäljare.

05) Vi har Nicolas Cage att tacka för Depps skådespelarkarriär! Han påbörjade filmbranschen efter ett besök i Los Angeles, Kalifornien, med sin tidigare fru, Lori, som introducerade honom till skådespelaren. Nicolas rådde honom att fortsätta att skådespela istället för musiken.

06) Efter succén i filmen Edward Scissorhands lovade Johnny Depp sig själv att aldrig upprepa skådespeleriet av en och samma karaktär igen, utan han skulle i varje film utmana sig själv genom att sätta ihop en ny, unik karaktär!

07) Johnny Depp vann sin första Oscar©-statyett efter sin roll som Kapten Sparrow i Pirates of the Caribbean.

johnnydepp2

08) Under den tiden som han ägde nattklubben ”The Viper Room” i Los Angeles, hörde det inte till ovanligheten att han gav bort 50- och 100-dollarsedlar till de hemlösa utanför.

09) Efter Heath Ledgers död år 2008 var Johnny Depp en av tre aktörer – tillsammans med Jude Law och Colin Farrell – som gick in för att spela variationer av Ledgers karaktär, Troy, i Terry Gilliams The Imaginarium of Dr. Parnassus (2009) , i syfte att kunna avsluta filmen. De tre skådespelarna donerade sedan sina inkomster från filmen till Heath Ledgers dotter, Matilda.

10) Han har blivit framröstad till ”världens sexigaste man” under två år – 2003 och 2009. 2017 känns som mitt år dock!

BONUS) Johnny Depp har cirka 13 tatueringar på sin kropp!

 

Läs även
jokernfokus
10 fakta du antagligen inte visste om Heath Ledgers skådespeleri av Jokern

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar