10 fakta du antagligen inte visste om Julian Assange

06Inspirerades politiskt av Black Panther…
Han blev en del av en kraftfull rörelse som kallas cyberpunk-rörelsen, som uppgav att varje individ och matematik är kraftfullare än supermakterna. Anti-Stalinism och radikal US-tradition som Black Panther och Aleksandra Solzhenitsyn inspirerade honom politiskt, snarare än att tro på anarkismen.

07

Har gjort sig känd för brist på hygien…
Hans personlighet är känd för att vara argumenterande, självcentrerad och även paranoid. Han är känd för att vara väldigt tillmötesgående och snäll mot alla, speciellt barn. Han är också känd för sin brist på hygien och personlig vård. Bland annat har personal från Ecuadors ambassad rapporterat om hans bristande rutiner när det kommer till hygienen. 

08Bjöd in kändisar för att samla in pengar…
Att få ihop pengar till både sitt eget leverne och sin organisation WikiLeaks har aldrig varit lätt. Därför han har också bjudit in kändisar under sina levnadsår på den ecuadorianska ambassaden i London, som bland annat Lady Gaga, M.I.A, John Cusack med fler.

09

Majoriteten av regeringar ser WikiLeaks som en terroristverksamhet…
Många människor tror att WikiLeaks utövar en terroristaktivitet genom att provocera människor mot regeringens aktiviteter och dagordningar. Därför har många konspirationer planerats och genomförts för att ta ner WikiLeaks, på samma sätt som man har velat komma åt Julian Assange.

Gillar inte att vara personlig…
Julian Assange har medgett att på grund av sitt arbete och exponering av regeringens konspirationer har hans familj blivit utsattatrakasserade och hotade till livet, vilket har lett till hans mindre interaktion med familjen. Han gillar inte att dela sin personliga och familjedata med någon.
Läs även

10 fakta du antagligen inte visste om Anonymous

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar