10 fakta du antagligen inte visste om kameler06Majoriteten av däggdjur, inklusive oss människor, behöver bara förlora cirka 15% av vår kropps vattenvolym innan vi blir uttorkade. En kamel kan däremot tappa hela 25% av sin kropps totala vattenvolym innan de blir uttorkade, vilket också betyder att de kan vandra oerhört långt – även i varma klimat – innan de behöver fylla på med vatten igen.

07

Kameler är mycket sociala av sig, även om de kan verka mycket tillbakadragna och långsamma. I det fria reser de i sällskap med cirka 30 andra kameler när letar runt efter föda.

kameler4
08Kameler har gjort sig kända för att kunna spotta. Och ja, det kan göra redigt ont att bli träffad utav en av deras spottloskor. Det här är dock inget de gör för skoj skull, utan till största del om de känner sig hotade. Då spottar de i form av en försvarsmekanism. Med andra ord, var snäll mot kamelerna om du har tänkt att integrera med dem!

09

Profeten Mohammads farfar var nära på att offra sin son till en arabisk gud vid namn Hubal. Lyckligtvis nöjde sig guden med 100 kameler istället. Sagt och gjort.

kameler5
010År 1855 godkände den amerikanska kongressen att försvarsmakten fick köpa in kameler till en budget av 30 000 dollar (vilket var extremt mycket pengar på sin tid). Kamelerna användes inom militären i åratal, men till slut tröttnade soldaterna på deras dåliga temperament och illa lukt.

 

Läs även
giraff-fokus
10 fakta du antagligen inte visste om giraffer

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar