10 fakta du antagligen inte visste om kända filmer

Film ses bäst på bio, sägs det. Och ja, det ligger nog mycket i det, men i samma veva som ny teknik introduceras för människan och priserna pressas är det idag också många filmer som aldrig når biograferna. Men här är tio fakta om kända filmer som utan tvekan varit stora allihopa på biograferna runt om i världen! 

01) Cirka 90% av alla amerikanska filmer som spelades in innan 1929 är helt borta. Heller finns inga kända kopior sparade av filmerna.

02) Ljuden från dinosaurierna i ”Jurassic Park”-filmen kommer i själva verket från sköldpaddor som har sex. Japp, rena rama porrfilmer.

03) Ordet ”maffia” används aldrig i filmversionen av ”Gudfadern”. Detta för att den riktiga maffian ställde det som ett krav för att hjälpa till med filmen.

filmer1

04) Förr i tiden spelades filmtrailers för kommande filmer efter filmen. Inte likt idag, där de spelas före.

05) Filmen ”Paranormal Activity” kostade mindre än 15 000 dollar att producera. Men den spelade in över hela 193 000 000 dollar. En ganska så vinstgivande film med andra ord.

06) Skådespelaren Bruce Lee är i själva verket så snabb när han utövar sina slag och sparkar, att många av hans filmer har blivit tvungna att spela filmen långsammare för att man ska hinna se.

07) Nigeria gör årligen fler filmer än vad hela USA gör. Men flest är inte alltid bäst, som man brukar säga.

filmer2

08) Godzilla är bara synlig i totalt cirka åtta minuter av nyinspelningen ”Godzilla” från år 2014.

09) Efter att den kända regissören James Cameron hade sett den första filmen i ”Star Wars”-serien bestämde han sig för att säga upp sig från sitt jobb som lastbilschaufför för att istället börja inom filmindustrin. Ett ganska bra val, kan tyckas.

10) Produktionen av Disneyfilmen ”Trassel” kostade mer än vad hela produktionen av filmen ”Avatar” kostade.

BONUS) Filmen ”Rocky” från 1976 tog endast 28 dagar att spela in. Trots detta är det en av vår tids största klassiker.

 

Läs även
TWoWSfokus
10 fakta du antagligen inte visste om The Wolf of Wall Street

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar