10 fakta du antagligen inte visste om kärlek


06Lika barn leka bäst”, heter det så fint, men detta påstående stämmer inte i alla lägen. Forskning visar nämligen att par som antingen är alltför lika eller olika tenderar att inte hålla särskilt länge ihop. Självklart bör det finnas en grund för likheter, men det måste också finnas saker som ni två kan lära av varandra.

07

Att tänka på kärlek och sex ger upplopp till ett mer kreativt och konkret tänkande. Påminnelser av sex utlöser ett konkret tänkande, att en person fokuserar mer på tillfälliga detaljer än på långsiktiga planer eller mål.

karlek3
08Brustet hjärta är inte bara en metafor. Forskning har visat att intensiva och traumatiska händelser, såsom ett uppbrott mellan två människor, skilsmässa, förlust av en älskad, fysisk separation från en nära anhörig eller svek kan orsaka fysiska smärtor i ditt hjärta. Detta tillstånd kallas för ”Broken Heart Syndrome”. Djup känslomässig stress utlöser hjärnan att fördela vissa kemikalier som avsevärt försvagar ens hjärta, vilket i sin tur leder till kraftiga bröstsmärtor och andnöd.

09

Ett attraktivt ansikte är att föredra framför en attraktiv kropp för långsiktiga relationer. Det finns bevis på att när vi letar efter en flört vinner kroppen över ansiktet på en fysisk attraktionsbasis. Motsatsen till flört är ett långsiktigt förhållande, och då spelar ansiktet större roll än kroppen. Kanske därför du en gång vaknade upp jämte ett hemskt krogragg, som såg ut att vara direkt hämtad från filmen ”Shrek”?

karlek4
010Alla har nog någon gång hört uttrycket ”fjärilar i magen” och vet vad det betyder. Helt osant är faktiskt inte uttrycket. När du blir kär orsakas känslan i magen av adrenalin, som kan göra att det känns som om någon dansar eller busar i din mage.

Läs även
kyssarfokus
10 fakta du antagligen inte visste om kyssar

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar