Välj en sida

Den första artikeln, ”10 fakta du antagligen inte visste om katter”, blev omåttligt populär och välläst. Därför bjuder vi nu på en uppföljare om de söta små möss- och fågelmördande keldjuren! Håll tillgodo!

Kan överleva oerhört höga fall…

Det har dokumenterats att katter överlevt fall på 320 meter landande på hård betong. Deras ”rätande reflex” sägs vara räddningen.

En delikatess i Kina…

Varje år får i snitt 4 000 000 katter sätta livet till i Kina, då de äts som en form av delikatess. Även hund är populärt att tillaga, framförallt under de årliga hundfestivalerna.

1,16 meters skillnad…

Den katt som mätts upp till att vara världens längsta sträckte sig hela 1,23 meter när den var fullt utsträckt. Detta kan jämföras med världens minsta fullvuxna katt, som endast är 7 cm när den är helt utsträckt.

Gör gott för ditt mående…

Enligt forskarstudier kan ett kattägande reducera risken att få hjärtattacker eller strokes med hela en tredjedel.

Mer än 5 gånger fler muskler än oss…

Katterna har hela 32 olika muskler som endast kontrollerar den yttre delen av örat. Detta kan jämföras med människor, som endast har sex muskler avsedda till samma funktioner.

10 fakta du antagligen inte visste om Border collie

10 fakta du antagligen inte visste om Border collie

Hundrasen Border collie ingår i gruppen vallhundar och har sitt ursprung från Storbritannien. De härstammar från gränsområdet mellan England och Skottland, vilket också har blivit en del av hundrasens namn ("border" som betyder "gräns"). En undersökning från 2012/2013...

10 fakta du antagligen inte visste om guldfiskar

10 fakta du antagligen inte visste om guldfiskar

Guldfisk (Carassius auratus) är en söt- till brackvattensfisk som tillhör familjen karpfiskar. Det är en oerhört populär prydnadsfisk och hålls ofta i trädgårdsdammar och som akvariefisk. Men hur mycket vet du egentligen om guldfiskar? Här är tio kul fakta som du...

10 fakta du antagligen inte visste om dalmatiner

10 fakta du antagligen inte visste om dalmatiner

Den allmänna uppfattningen är att hundrasen dalmatiner har spritts över Europa med romerna, men man vet inte riktigt till hundra procent. Man är dock ganska överens om att den har sitt ursprung från Kroatien. Främst använde romerna den som gårds- och jakthund....