10 fakta du antagligen inte visste om katter (del 3)

Katter är ett av människans populäraste husdjur, oavsett vilken kultur eller del av världen du är född i. Och tack vare att de är så populära, finns det också en hel drös av historier som går att berätta om när det kommer till just katter! Här bjuder vi på del tre av häpnadsväckande historier och fakta om just katten!


01 Nästan alla katter hade korthårig päls till omkring 100 år sedan. För cirka 100 år tillbaka hade det nämligen blivit ett mode och extremt populärt att äga en katt, vilket också resulterade i att människans experimenterande började inom avel hos olika raser.

02

Har du alltid undrat varför katter inte kan tugga alltför stora bitar av mat? Det beror helt enkelt på den enkla anledningen att katters käkar inte kan röra sig i sidled, till skillnad från oss människor!

katterdel3-4
03En av anledningarna till att kattungar sover oerhört mycket mer än vuxna katter beror på att ett hormon som får dem till att växa enbart släpps lös under sömnen. Det vill säga; ingen sömn, inget växande.

04En katt har hela 32 muskler som kontrollerar deras öron, jämfört med oss människor som bara har sex styck. Detta gör också att en katt kan rotera sitt öra i 180 grader!

katterdel31
05Den första kattuppvisningen någonsin skedde i London under år 1871. Sedan dess sker kattuppvisningar världen över och människor tävlar ständigt med sina renrasiga katter!

Nästa sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar