10 fakta du antagligen inte visste om Kim Jong-Un

En av världens mest fruktade män, och den yngsta högsta ledaren för ett land någonsin, bär inte bara ansvaret för att totalisolera ett land från omgivningen, utan sitter också på ett helt skafferi av kärnvapen och har den tredje största armén i världen. Han är också den enda tillsatta militära ledaren som saknar militärutbildbing. Skrämmande nog? Antagligen, men här kommer ytterligare tio fakta som du antagligen inte visste om Nordkoreas diktator. 

01Ertappades med snusktidning…
Idag är det ett känt faktum att Kim Jong-Un studerade under aliaset Pak-Un i Schweiz. Men visste du att hans höghet blev ertappad med en porrtidning i skolan? Det var inte vilken porrtidning som helst heller, utan en tidning med inriktning just på BDSM-fetishm. Man kan undra om detta nådde fram till hans far någon gång, Kim Jong-Il.

02Importerar dyr ost från Schweiz…
Under sin skolgång i Schweiz lyckades Kim Jong-Un fatta tycke för den inhemska osten. Så fort hans far dog och Jong-Un kom till makten läggs nu årligen hundratusentals kronor på att importera ost från Schweiz. Men besattheten kanske inte är fullt så dyr och överdriven som hans fars begär, som lät flyga in färsk hummer med helikopter när han var ute på tågresor.

03Hans födelsedatum går isär…
Det märks att Nordkorea är världens mest slutna land. Kim Jong-Un har hela tre födelsedatum, då ingen vet exakt när han föddes. En del påstår att han föddes 8 januari 1983, andra att han är född 1982 och en tredje grupp säger 1984. Undra om vi någonsin får reda på hans egentliga födelsedatum? Med tanke på att ingen ens visste hans existens förrän kort innan hans far dog är sannolikheten inte så stor.

04

Klipper sitt eget hår, enligt rapporter…
I Nordkorea har alla män ett visst antal frisyrer att välja på. Att välja helt fritt kan resultera i fängelse eller arbetsläger. Upprepande gånger kan också leda till din död. Men Kim Jong-Un själv är livrädd för att klippa sig. Enligt utsago ska han ha blivit klippt i örat av misstag som barn och därför klipper han numer sitt eget hår. Huruvida detta stämmer eller inte är oklart, med tanke på hur slutet landet är.

05Vald till den sexigaste mannen 2012…
Kinesiska tidningen ”The Onion” gjorde en satirisk artikel där läsarna skulle rösta fram årets sexigaste man 2012. Med på listan fanns nordkoreanska Kim Jong-Un, som också vann. Däremot blev det ett rejält efterspel, då många inte förstod att artikeln var av satiriskt innehåll, och helt plötsligt var Kim Jong-Un i alla kinesiska tidningar där han pekades ut som den sexigaste mannen år 2012.

Fortsätt läsningen på nästa sida >>Nästa sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar