10 fakta du antagligen inte visste om kolesterol

06USA är det land där befolkningen har som störst problem med sin kolesterol i världen. Av alla amerikaner med ohälsosamma nivåer av kolesterol anses en av sju ha vad som anses vara ”hög” kolesterol eller nivåer som sätter dem på nästan dubbelt så stor risk att utveckla hjärtsjukdomar. För höga kolesterolvärden definieras som 240 mg per deciliter eller mer.

07

Kyckling är känt för att vara en typisk fettsnål måltid. Men om du bestämmer dig för att behålla skinnet på kycklingen, eller möjligtvis fritera den, omvandlas den snabbt till en måltid av hög kolesterol istället.

kolesterol3

08Minskat blodflöde som har orsakats av högt kolesterolvärde har kopplats samman med nedsatt sexuell lust och förmåga. Högt kolesterol orsakar fetthaltiga avlagringar som täpper blodkärlen i bäckenområdet, vilket skapar erektil dysfunktion hos män. Det kan eventuellt också påverka kvinnors förmåga att bli fuktiga mellan benen.

09

Kolesterolet skyddar integriteten i cellmembranen och håller celler friska och starka. Om en persons kolesterolhalt var noll (vilket dock är omöjlighet), skulle cellmembranen vara torra och spruckna, och allt innehåll i cellen skulle läcka ut omgående.

kolesterol4

010Om du skulle kunna lyckas med bedriften att hålla kolesterolet som finns i din kropp i handen, skulle det se ut som en vaxartad substans, ungefär som när du har skrapat lite på ett gulvittfärgat stearinljus.

 
Läs även
halsafokus
10 fakta du antagligen inte visste om hälsa

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar