10 fakta du antagligen inte visste om märkliga lagar

Att bära blåfärgade jeans i Nordkorea är olagligt då det påminner för mycket om den amerikanska kulturen. Likaså finns det tusentals konstiga lagar runt om i världens lagböcker; en del fortfarande i bruk och en del som bara hängt i med årens gång. Här är tio fakta som du bör känna till om några av de konstigaste lagarna som finns. 

01) En internationell regel säger att man inte får bränna något lands flagga, men i Danmark gäller lite annorlunda lagar. Där är det fullt lagligt att bränna sin egna flagga, det vill säga den danska.

02) I Frankrike, Tyskland och Schweiz är det olagligt att förneka förintelsen, detta kan leda till dryga böter eller fängelse.

03) I Saudiarabien får kvinnor utbilda sig till piloter och styra flygplan. Däremot får de inte köra bil, så hur de tar sig till flygplatserna är ett stort frågetecken.

markligalagarfokus

04) Oralsex var förbjudet enligt lag i Kanada fram till år 1969. Likaså är det ännu olagligt i Malaysia och kan leda till piskrapp eller två års fängelse.

05) Sexleksaker är olagligt att sälja i Indien och kan leda till två års fängelse.

06) Det är i Tyskland olagligt att ha sina barn hemskolade. Även om barnen trivs bra och lär sig mer än vad de gör i skolan kan den tyska socialen konfiskera dina barn om de blir hemskolade.

07) I Sydkorea är det olagligt för barn under 16 år att spela dator- och TV-spel efter midnatt.

markligalagar2

08) I staten Ohio, USA, är det olagligt att låta sitt fosterbarn dela rum med sitt egna barn av motsatt kön. Följderna kan leda till fängelse.

09) Pornografi är enligt ukrainsk lag strikt förbjudet – så länge det inte är för medicinskt bruk.

10) I England är det förbjudet för restauranger att neka en gäst ett glas vatten gratis om de har alkoholtillstånd. För att krångla till det för dem, prova att be om nio glas vatten – bara för att du kan!

BONUS) I Pennsylvania, USA, är det olagligt att sova på en frys utomhus. Däremot säger lagen ingenting om att sova på en frys inomhus. Perfekt sovställe!

 

Läs även
inbrotthistfokus
10 fakta du antagligen inte visste om historier från inbrottstjuvar

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar