10 fakta du antagligen inte visste om League of Legends

League of Legends (även kallat LoL) är ett lagbaserat onlinedatorspel som går ut på att förstöra fiendernas ”Nexus”. Genom årens gång har en uppsjö av onlinebaserade spel blivit mer eller mindre populära, men LoL är ett av de spel som verkligen har tagit sig till toppen, och i delar av världen – exempelvis Sydkorea – finns det en mängd spelare som livnär sig på spelet. Du kanske är en av alla de som också spelar? Kanske professionellt? Eller kanske bara på skoj? Hur som helst så bjuder vi här på tio fakta som du antagligen inte kände till om det omåttligt populära onlineliret!


01 Riot Games lägger ständigt till fler och nya så kallade ”påskägg” (hemliga funktioner) i spelet. Bland annat kommer ditt lag att förlora matchen om du ger upp strax efter att din motståndare har gett upp. Och klockan i spelet hoppar över tiden mellan 0:07 till 0:11 – varje gång. Det finns en hel uppsjö av fler påskägg, men roligast är nog om du själv upptäcker dem!

02

Zilean är döpt efter en designarbetare på Riot Games, Tom ”Zileas” Cadwell.

lol1
03Tristanas vapen är en hyllning till den gamla klassiska spelkaraktären Mega Man. Visst är likheten slående? De gamla klassiska TV-spelsfigurerna verkar ha oändligt med liv, och det är nog ingen risk att vi glömmer av dem i första taget!

04Efter att du har vunnit ”Howling Abyss”, vänta kvar en halv minut och ishäxan Lissandra kommer att bjuda dig på en häftig berättelse.

lol3
05Mellan 8-10 nya karaktärer är ständigt under utveckling av Riot Games till League of Legends.

Nästa sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar