Välj en sida

League of Legends (även kallat LoL) är ett lagbaserat onlinedatorspel som går ut på att förstöra fiendernas ”Nexus”. Genom årens gång har en uppsjö av onlinebaserade spel blivit mer eller mindre populära, men LoL är ett av de spel som verkligen har tagit sig till toppen, och i delar av världen – exempelvis Sydkorea – finns det en mängd spelare som livnär sig på spelet. Du kanske är en av alla de som också spelar? Kanske professionellt? Eller kanske bara på skoj? Hur som helst så bjuder vi här på tio fakta som du antagligen inte kände till om det omåttligt populära onlineliret!

Smockat med påskägg…

Riot Games lägger ständigt till fler och nya så kallade ”påskägg” (hemliga funktioner) i spelet. Bland annat kommer ditt lag att förlora matchen om du ger upp strax efter att din motståndare har gett upp. Och klockan i spelet hoppar över tiden mellan 0:07 till 0:11 – varje gång. Det finns en hel uppsjö av fler påskägg, men roligast är nog om du själv upptäcker dem!

Inspirerades av Mega Man…

Tristanas vapen är en hyllning till den gamla klassiska spelkaraktären Mega Man. Bild ser du nedanför, och visst är likheten slående? De gamla klassiska TV-spelsfigurerna verkar ha oändligt med liv, och det är nog ingen risk att vi glömmer av dem i första taget!

Känd karaktär döpt efter designarbetare

Zilean är döpt efter en designarbetare på Riot Games, Tom ”Zileas” Cadwell.

Ännu ett påskägg…

Efter att du har vunnit ”Howling Abyss”, vänta kvar en halv minut och ishäxan Lissandra kommer att bjuda dig på en häftig berättelse.

Ständigt under utveckling…

Mellan 8-10 nya karaktärer är ständigt under utveckling av Riot Games till League of Legends.

10 fakta du antagligen inte visste om Atari

10 fakta du antagligen inte visste om Atari

Atari grundades 1972 av Nolan Bushnell som skapade spelautomaten Pong. Namnet Atari är en japansk term från brädspelet Go som kan beskrivas som schacktermen 'schack' för vilken pjäs, eller grupp av pjäser, som helst. Bushnell hade Go som favoritspel och tyckte att...

10 fakta du antagligen inte visste om Grim Fandango

10 fakta du antagligen inte visste om Grim Fandango

Grim Fandango är ett äventyrsspel som utvecklades och gavs ut av LucAsarts till PC 1998. När spelet kom fick det mycket god kritik och brukar räknas som ett av de bästa spelen i genren. Spelet designades av Tim Schafer.  Spelet utspelar sig i aztekernas dödsrike, och...