10 fakta du antagligen inte visste om Liverpool FC

Efter andraplatsen i Europacupen tar Liverpool FC och laddar batterierna, låter spelarna njuta av Europamästerskapen och ger sig sedan åter igen på att försöka ta hem så många titlar som möjligt! Men tills dess sker får vi nöja oss med lite intressant, rolig och överraskande fakta om just Liverpool! Visste du allt? 01) Robbie Fowler håller Liverpools och Premier Leagues rekord med att göra den snabbaste hattricken – på bara 4 minuter och 33 sekunder!

02) Och på tal om rekord; den tidigare Liverpool-spelaren Xabi Alonso har rekordet i den engelska ligan över att göra mål från det längsta avståndet, 58,5 meter (!).

03) Den största anfallaren Liverpool någonsin har haft, Ian Rush, spelade 668 matcher för laget och gjorde 346 mål, vilket gör honom till den bästa målskytten i Liverpools historia. Däremot är det Roger Hunt som har gjort flest ligamål för laget.

liverpool1

04) Anfield var från början Evertons hemmaarena år 1884, men på grund av en hyrestvist skiftade Everton deras hemmamatcher till Goodison Park år 1891. Anfield blev istället ett kärt hem för Liverpool FC.

05) Michael Owen var den yngsta brittiska spelare som har spelat i Liverpool när han äntrade det engelska landslaget, bara 18 år och 59 dagar gammal.

06) Från första början var Liverpools färger blåa och vita, istället för de härligt rödvita färger vi ser idag.

07) När Bill Shankly var förbundskapten (mellan 1959 till 1974) var laget ifråga obesegrat i 77% av sina matcher – och gjorde under hans tid totalt 578 mål.

liverpool2

08) Liverpools Kenny Dalglish var den första spelande tränaren i engelsk fotboll år 1985.

09) I de två straffsparksutslagningarna mot Carlisle United och Stoke City, har totalt 24 straffar slagits. Liverpool gjorde nio mål, två mer än sina motståndare.

10) Gordon Hodgson har gjort totalt hela 17 hattricks för sitt rödvita Liverpool!

BONUS) Ephraim Longworth är den spelare som deltagit i flest matcher utan att göra några mål – 371 mållösa matcher totalt.

 

Läs även
manutdfokus
10 fakta du antagligen inte visste om Manchester United

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar