10 fakta du antagligen inte visste om lyckliga ting

Det kan tyckas att mycket är elände och skräp här på jorden, men det finns även de guldkorn av lyckliga ting som får en att dra lite på smilbanden. Eller ja, egentligen finns det hur många lyckliga ting som helst, men här har vi listat tio av dem som förhoppningsvis får även dig att le en skvätt. 01) Om du fejkskrattar tillräckligt länge kommer du så småningom att börja skratta på riktigt till slut. Det är som att frambringa en fejkad lycka, ungefär.

02) Kossor har faktiskt bästa vänner, likt vi människor.

03) Djuret Quokkan, som du kan hitta i västra Australien, anses vara det lyckligaste djur av de alla. Detta på grund av det ständiga leendet. Visserligen har det inget med djurets lycka att göra, men det ser minst sagt charmigt ut. Kolla själv på bilden nedanför.

lyckligating1

04) Tusentals nya träd växer varje år tack vare ekorrar. Detta för att de glömmer var de har grävt ner sina nötter. Vi tackar med andra ord ekorrarna för den växande skogen världen över!

05) Lunnefåglar har samma livskamrat livet ut. De gör även små bostäder av kvistar på klippsidorna, där de också kläcker sina ägg. Det bästa är att de gör ett sidorum likt en toalett.

06) Apollo 17-astronauten Gene Cernan, den sista mannen att vandra på månen, lovade sin dotter att han skulle göra något speciellt för henne, som ingen annan liten flicka tidigare har fått. Cernan bestämde sig för att skriva sin dotters initialer månens yta. Efter att han hade parkerat Lunar Rover för sista gången och var på väg tillbaka till Lunar Module, tog han sin lilla grävmaskin och skrev ”TDC” – alltså sin dotters initialer. Initialerna finns kvar än idag, och kommer sannolikt att finnas kvar i ytterligare 50 000 år, om ingen dyker upp och kör över dem.

07) Människor skrattade innan de ens visste hur man talar. Vårt sinne för humor är en av de första sakerna som vi kommunicerar med när vi inte kan göra oss förstådda. Även blinda personer ler – trots att de aldrig sett någon annan le.

lyckligating2

08) Ön Zakynthos är en av de få platser i Grekland vars den judiska befolkningen helt överlevde andra världskriget. Den lokala biskopen och borgmästaren tillfrågades av nazisterna en lista över judar på ön. Nazisterna fick den efterfrågade listan, men innehöll dock bara borgmästarens och biskopens namn. På så vis kunde 275 judiska liv räddas.

09) Gorillan Koko, som kunde kommunicera med teckenspråk, hade ett sällskapsdjur; en liten kattunge. En dag upptäckte Kokos tränare att ett handfat hade slitits av från dess vägg. När djurskötaren och tränaren frågade Koko vem som hade gjort det, skyllde hon det på kattungen. Lite väl stark kattunge kanske? Hur som helst tyckte nog även tränaren att det var lite gulligt.

10) När hundar ser sin husse eller matte, utsöndrar de samma ämne som vi människor gör när vi är kära. Vilken underbar känsla att få uppleva varje dag, och det av något måste man väl kunna kalla för lyckliga ting?

BONUS) Bläckfiskar samlar på skinande ting, precis som vissa fåglar. De gör sedan en fin ”trädgård” av de skinande sakerna i sanden.

 

Läs även
konstigavrekordfokus
10 fakta du antagligen inte visste om konstiga världsrekord

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar