10 fakta du antagligen inte visste om lyxbilar

Det kanske inte är allas dröm att ha en lyxbil parkerad i garaget, men det är utan tvekan mångas. Idag finns mer eller mindre en uppsjö av olika märken att välja och vraka på, och modell efter modell blir mer unik och högpresterande. Men varje bilmärke gömmer också varsin intressant historia bakom karossen, och här levererar vi tio fakta som kan vara av intresse när det kommer till lyxbilar.01) I Dubai, Förenade Arabemiraten, kan man inte ansöka om en personlig konkurs. När ekonomin har svikit en är det många Dubai-bor som flytt landet och lämnat sina lyxbilar på flygplatsen. Med andra ord är flygplatsen i Dubai full av lyxbilar av olika slag.

02) Lamborghinis grundare försökte påverka Ferrari om vissa förbättringar som kunde utföras på deras bilar. Ferrari ville inte lyssna på Lamborghini, då de ansåg att en liten traktortillverkare inte hade någon kunskap om ämnet. På så vis började Lamborghini att tillverka egna lyx- och sportbilar istället. In your face, Ferrari.

03) Alfa Romeos logotyp innehåller faktiskt en orm som äter upp en man. Titta noga på bilden nedanför så ser du det.

lyxbilar1

04) Gerald Mellin begick självmord när han knöt ett rep i ett träd i ena änden, den andra änden knöt han runt sin nacke och gasade iväg med sin Aston Martin. Inte nog med att han stendog, han halshöggs på köpet också.

05) När Audi expanderade på den indiska marknaden fick de byta ut sin klassiska tutsignal. Detta för att ens kunna höras i den indiska trafiken, som är milt sagt ganska högljudd.

06) När jazzmusikern Miles Davis köpte en Ferrari fick hans advokat ringa till polisen och uppge färg och registreringsnummer på bilen. Detta för att förtydliga att Miles, som var mörkhyad, inte hade stulit bilen.

07) Om du kör en Bugatti Veyron i topphastigheten på 408 km/h tar det bara 12 minuter att tömma tanken.

lyxbilar2

08) Dubais poliskår är full av snabba lyxbilar, bland annat av märkena Lamborghini, Ferrari och Bentley. Detta för att polisen ska ha någon chans att jaga lagbrytare som kör sportbilar – vilket det finns en uppsjö av.

09) Al Capones skottsäkra Cadillac användes senare som Amerikas president Franklin D. Roosevelts limousin.

10) Aston Martin-bilen som används i filmen ”Skyfall” var en 3D-utskriven kopia av originalet. Detta för att inte skada originalbilen i vissa scener.

BONUS) Motorn i en BMW M5 är så tyst att de lagt till extra ljud med flit för att påpeka alla om bilens styrka.

 

Läs även
bilarfokus
10 fakta du antagligen inte visste om bilar

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar