10 fakta du antagligen visste om mango

06Mango innehåller viktiga ämnen för ditt dagliga näringsintag…
Forskare på Baylor College of Medicine och Louisiana State University tog uppgifter om livsmedelskonsumtionen för 29 000 vuxna och barn. De fann att de som äter mango har större mängder kalium och fibrer i deras totala näringsintag. De som inte äter mango hade lägre halter av de riktigt viktiga näringsämnen i deras näringsintag.

07

Mangon – rena rama bantningskuren…
I ovanstående studie fann man också att vuxna som kontinuerligt åt mango slutade att äta mindre av natrium och socker. Så sannolikheten för att dessa människor ska bli överviktiga var också mycket lägre än de som inte åt mango. Och inte nog med detta; de hade också mindre mängder av C-reaktivt protein i kroppen. Detta är en bra sak, eftersom C-reaktivt protein orsakar inflammation i blodomloppet, som senare kan leda till kroniska sjukdomar.

mango3

08 Om du vill slippa diabetes och hjärtsjukdomar är ett dagligt intag av mango att rekommendera…
Den mest förekommande antioxidanter i mango är vitamin C, betakaroten, alfa-karoten, mangiferin, gallsyra och vanillinsyra. Visste du att antioxidanter är effektiva mot sjukdomar som typ 2-diabetes, hjärtsjukdomar med mera?

09

Vad är frukten inte bra för egentligen…?
Mango är också mycket rik på vitamin A. Denna speciella vitamin hjälper dig att upprätthålla en sund syn och hjälper till att förhindra framtida ögonsjukdomar.

mango4

010Ät helst en mango om dagen…
Mangon innehåller också en enormt stor mängd av Vitamin B6. Vitaminet i fråga hjälper till med kognitiv utveckling. Så återigen – äta mango i så stora lass du kan, och ett dagligt intag är att rekommendera!
Läs även
ananasfokus
10 fakta du antagligen inte visste om att ananas

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar