10 fakta du antagligen inte visste om Marocko

06Tusentals terrorister arresterades…
År 2003, strax efter en serie islamiska självmordsattacker i Casablanca, knäckte den marockanska regeringen ned en grupp av islamiska extremister, vilket ledde till att flera tusen extremister arresterades och fängslades.

07

Världens högsta moské…
Världens högsta moské – Hassan II:s moské – är också Marockos näst högsta byggnad. Minareten är 210 meter hög och färdigställdes år 1993.

08Världens största filmstudio…
Världens största filmstudio ligger i Marocko, som består mestadels av öknar och berg och användes bland annat för de senare avsnitten av The Game of Thrones, filmen Mumien, Gladiator med fler. Det har också blivit en populär turistort på grund av de återstående uppsättningarna av gamla filmproduktioner.

09

Ansökte om medlemskap i EU…
Marocko har vid ett tillfälle gjort en seriös ansökan om att gå med i Europeiska Unionen. Landet i fråga blev nekat inträde av den enkla anledningen att det inte ligger i Europa.

Fotbolls-VM i Marocko…
Marocko
vann omröstningen för att vara värd för VM 2010 i fotboll, men på senare tid har det visat sig att FIFA blev mutat av Sydafrika, som istället blev värdlandet för fotbolls-VM år 2010.
Läs även

10 fakta du antagligen inte visste om pyramiderna i Giza

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar